Staal look deur kopen voor een industrieel design

Geplaatst door

Een industrieel design is een stijl wat zich 40 jaar geleden ontwikkeld heeft. Projectontwikkelaars en architecten over de hele wereld gingen gebouwen omzetten in moderne huizen. Dit om de leegstand van vele kantoren en gebouwen te benutten in verband met de vele vraag naar woonruimtes. Deze ontwerpkeuzes werden al gauw door velen overgenomen.

Het is een stijl dat zich richt op de ruwe elementen van een woning, zoals het metselwerk waarin sommige delen van het pleister weggelaten is om die rauwe ‘look’ en karakter aan een woonruimte te geven in tegenstelling tot een andere interieur inspiratie. Van je woning of kantoor een industriële creatie maken is ondanks de bestedingsruimte een welkom voor iedere leefomgeving. Een belangrijk gegeven van het creëren van een industriële uitstraling is om het thema zoveel mogelijk te minimaliseren.

In de praktijk betekent het weer dat als het gaat om ramen, deuren en meubels deze praktisch en fundamenteel moeten zijn. Maar dat betekent niet dat een kale benadering ten kosten moet gaan van het comfort. Door deze architectonische ontwikkeling zijn staal look deuren helemaal in. En geven je woning of kantoor net die finishing touch die het nodig heeft.

Een staal look deur kopen is goedkoper in aanschaf dan een stalen deur

Het aanpassen van je interieur door middel van het plaatsen van staal look deuren is in verhouding vele malen goedkoper dan dat men gaat voor volledige stalen deuren. Een staal look deur kopen, betekent het creëren van een ruimte met een strak design.

Deze stijl moedigt je aan als ontwerper creatief te zijn met de materialen die voor je beschikbaar zijn en het meeste uit je bronnen en talenten halen, waardoor je een creatie bereikt van de totale leefruimte waar je echt trots op kunt zijn. Staal look deuren zijn er in vele uitvoeringen, maar één ding hebben ze gemeen en dat is: dat ze vele malen lichter en handelbaarder zijn dan de vol stalen versies ervan. Dit geeft het voordeel dat het hang en sluitwerk niet overdreven zwaar hoeft uitgevoerd te zijn.

Geen andere kwaliteit wordt gemakkelijker geassocieerd met deze design deuren door hun gekenmerkte smalle zichtlijnen. Architecten hebben dit kenmerk decennialang in elk soort gebouw toegepast. De sierlijkheid van deze stijl weet nagenoeg met zijn ironie van minimale aspect van staal look een ongelooflijke krachtige uitstraling te tonen.

Je industriële creatie is pas compleet met staal look binnendeuren.

Het uiterlijk van staal look deuren is niet alleen onderscheidend, het is uniek. Een deur in deze uitvoering geven een sterke uitstraling dan welk alternatief dan ook. Deze deuren hebben een ruime ontwerp flexibiliteit en zijn tevens een uitstekende keuze voor renovatieprojecten. In feite worden staal look deuren vaak bij ontwerpen gebruikt van de inrichting om het esthetische gevoel van hout na te bootsen, maar toch net die extra integriteit aan de structuur weet te geven.

Staal look deuren zijn er in verschillende uitvoering. En zorgt voor een strakke aanvulling bij moderne projecten, waar men eropuit is om een stoere stijlvolle uitstraling te bewerkstelligen.

Bron: designlife.nl