Spouwmuurisolatie verwijderen en de kosten

Spouwmuurisolatie verwijderen en de kosten

Geplaatst door

Is uw spouwmuur voorzien van oudere isolatiematerialen? Dan doet u er verstandig aan om deze isolatie te verwijderen. De kosten voor het spouwmuur verwijderen verschillen per woning en per spouwmuur. Maar hoe dan ook: de isolatie gaat er flink op vooruit, daardoor bespaart u op energiekosten en u woont ook nog eens veel comfortabeler. En dat is immers erg belangrijk.

Spouwmuurisolatie verwijderen en verder kijken dan kosten

U bent natuurlijk benieuwd wat de kosten voor het spouwmuur verwijderen zijn. Dat kunnen we u hier helaas niet vertellen omdat dat afhankelijk is van tal van zaken. Vraag dan ook gerust altijd een offerte aan bij verschillende partijen, zodat u de kosten met elkaar kunt vergelijken.

Overigens zijn de kosten natuurlijk veel minder belangrijk dan de kwaliteit van het verwijderen en opnieuw aanbrengen van isolatie die u terug hoopt te krijgen. En de verhoging van het leefcomfort in huis. Kijk dan ook zeker verder dan alleen het kostenplaatje. Vergelijk bijvoorbeeld ook de ervaringen van anderen bij spouwmuurisolatie en bij het betreffende isolatiebedrijf.

Waarom spouwmuurisolatie verwijderen?

Oude isolatiematerialen zijn kwalitatief minder dan de materialen van tegenwoordig. Zo zijn er nu bijvoorbeeld de EPS Parels. Verreweg het beste en sterkste isolatiemateriaal met het minste risico voor het navullen van uw spouwmuur. Het probleem met oude isolatie is dat het materiaal op den duur in volume kan afnemen en als gevolg compleet kan gaan inzakken. Alles komt dan onderin de spouw te liggen en dat maakt de kans op vochtindringing groter. En als u iets waarschijnlijk niet wilt zien in huis is het wel vocht. Het comfort zal er in ieder geval dan niet beter op worden. Het bestrijden van vocht is dan ook niet de oplossing. Dat brengt alleen maar onnodige kosten met zich mee. Spouwmuurisolatie verwijderen en nieuwe isolatie aanbrengen is wel het antwoord.

Voordelen isolatie spouwmuur

Hoewel we de kosten niet kunnen vertellen, weten we wel dat spouwmuurisolatie verwijderen kosten bespaart. En we gaven ook al aan dat het uw leefcomfort in huis verbetert. U heeft veel minder last van tocht, muffe geuren behoren tot het verleden en ook vochtplekken zijn niet meer aan de orde.

De voordelen van spouwmuurisolatie verwijderen en opnieuw isoleren voor u op een rij:

  • Minder energiekosten
  • Minder gasverbruik: minimaal 25% minder, oplopend tot 40% en in uitzonderlijke gevallen zelfs nog meer besparing
  • Minder gasverbruik betekent ook dat u minder CO2 uitstoot
  • Geen last van vochtproblemen meer
  • Geen krimp of scheuren
  • Geen ongevulde delen
  • Uw huis blijft in de winter behaaglijk warm
  • In de warme zomerdagen is uw huis koeler
  • Waterdamp kan makkelijker van binnen naar buiten, maar niet omgekeerd

Spouwmuur verwijderen nodig bij uw woning?

Wilt u weten hoe het is gesteld met uw woning en de spouwmuur? Neem dan contact op met een isolatiebedrijf die gespecialiseerd is in spouwmuurisolatie. Zij kunnen met speciale materialen in uw muur kijken en u vertellen hoe uw spouwmuur ervoor staat.