spanplafond voordelen en nadelen

Spanplafond – Voordelen en nadelen op een rijtje

Geplaatst door

Het woord spanplafond zegt het al. Een spanplafond bestaat uit een kunststof doek dat gespannen wordt in een frame. Het is van groot belang dat deze goed gespannen wordt om kreukels te voorkomen. Spanplafonds zijn de laatste jaren flink in opmars, dit komt doordat ze relatief eenvoudig aan te brengen zijn. De mogelijkheden van een spanplafond zijn eindeloos, zo kan je bijvoorbeeld lichteffecten aan het plafond geven. Ook vergt een spanplafond weinig tot geen onderhoud. Tegenwoordig kan je een eigen omlijsting uitkiezen die bij jou in de smaak valt. Ook een eigen doek ontwerpen is bij vele bedrijven mogelijk.

In dit artikel geven wij de voordelen en nadelen van een spanplafond. Wij hebben het aan Kcp Spanplafond gevraagd en onderstaande aandachtspunten zijn eruit gekomen.

Voordelen spanplafond

  • Onderhoud: Een spanplafond is zeer onderhoudsarm, zeker als de woning rookvrij is.
  • Eenvoudig: Het ophangen van een spanplafond is kan door specialisten binnen een uurtje afgerond worden, zeer eenvoudig en gemakkelijk te monteren dus.
  • Eigen smaak: Je kan zelf het doek samenstellen waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Kies een spanplafond dat bij jou past.
  • Verlichting: Er kunnen sfeervolle effecten gecreëerd worden door verlichting achter het doek.
  • Naadloos: Het plafond zal geheel naadloos zijn.

Nadelen spanplafond

Alle voordelen hebben ook een nadeel, dit geldt ook bij spanplafonds. Zo is de brandveiligheid een veel besproken aandachtspunt. Tegenwoordig is een gipsplaat nog altijd veiliger dan een canvas doek. Een canvas doek is daarnaast ook relatief kwetsbaar voor beschadiging. Al bij al is een spanplafond een prima keuze als je op zoek bent naar een nieuw plafond.