Schanskorven bestellen doe je voordelig bij een expert

Geplaatst door

Ben je op zoek naar een tuinafscheiding die ultrasterk is, duurzaam en nauwelijks tot geen onderhoud nodig heeft? Dan is schanskorven bestellen wellicht iets voor jou. Schanskorven zijn een praktische, moderne en effectieve grensscheiding die een goed alternatief vormt voor de traditioneel schutting. Waarom dit zo is, lees je in dit blog.

Een sterke afscheiding gevuld met stenen of zand

Voordat we ingaan op de voordelen van de schanskorf, is het nuttig om uit te leggen wat er precies onder dit fenomeen wordt verstaan. Als je straks van plan bent om schanskorven bestellen te gaan, is het natuurlijk wel nuttig als je exact weet wat hiermee wordt bedoeld. Schanskorven, ook wel aangeduid met de term gabion of steenkorf, is een soort omhulling – meestal van een netwerk van sterk aluminium of metalen gaas – dat opgevuld wordt met steenbrokken, zand of houtbrokken. Door het vlechtwerk blijft dit materiaal bij elkaar en vormt een massief en sterk geheel. Met een schanskorf kun je, naast het maken van een mooie afscheiding in de tuin, van alles doen.

Uiteenlopende functies en toepassingen: de schanskorf is multifunctioneel

Het is niet overdreven om te stellen dat schanskorven multifunctioneel zijn. Zo kunnen particulieren of bedrijven schanskorven bestellen om er een erfgrens, tuin of stuk grond mee te begrenzen. Maar ook kan een schanskorf worden gebruikt als zitplek of kan er een open haard of vuurkorf van gemaakt worden, als decoratief elementen in de tuin. Waterschappen gebruiken de schanskorf om oevers mee te versterken of vochtige en drassige gronden mee te verstevigen. Verder gebruikt het leger het gaasnet met stenen om verschansingen te maken. Ten slotte kan een schanskorf ook worden ingezet om instabiele of zware objecten, zoals brugtaluds, mee te stutten of voor grondkering.

Voordelen van de schanskorf voor particulieren en bedrijven

De schanskorf heeft tal van voordelen vergeleken met andere soorten materialen. Een interessant en aantrekkelijk kenmerk van de vuurkorf is de lange levensduur. Een mensenleven is niet overdreven: zo lang gaat een gabion dus mee! Zeer prettig en voordelig aan schans- of steenkorven is verder dat je qua ontwerp veel keuze en vrijheid hebt. Zo kun je gaan voor een kaarsrechte korf als vervanging voor een schutting. Maar ook kun je patronen aanbrengen en zo een privéplekje in jouw tuin creëren. Een derde pro: gabions zijn nagenoeg onverwoestbaar. Waar coniferen, een groen haag of een houten schuttingen bij onstuimig weer, stormen en ontij het loodje leggen, hoef je daar bij korven in de tuin niet bang voor te zijn. Een gabion blijft altijd staan, hoe heftig de weersomstandigheden ook zijn. Verder zijn ze eenvoudig in het onderhoud (feitelijk hebben ze dit niet nodig), zien ze er stoer en strak uit en kunnen ze vrij eenvoudig en gemakkelijk geïnstalleerd worden in de tuin of op een andere plek waar je de schanskorf wilt neerzetten.

En natuur- en milieuvriendelijk alternatief

In deze tijd van focussen op duurzaamheid kun je als particulier, ondernemer of ambtenaar uitstekend uit de voeten met de schanskorf. De materialen die hiervoor gebruikt worden zijn namelijk duurzaam, recyclebaar en onschadelijk voor het milieu. Ook bieden ze ruimte aan flora en fauna om te groeien en bloeien. Bijzonder is verder dat gabions geluid weren, de wind tegenhouden en stikstof en andere fijnstof uit de lucht zuiveren en vasthouden.