RVS scharnieren

RVS scharnieren voor een frisse look!

Geplaatst door

Na het lezen van de titel ben je vast benieuwd over wat voor welke frisse look deze blog zal gaan. Een frisse look voor jezelf door een nieuw kapsel? Nee, dat niet. Een frisse look voor je auto door zo’n ultra hippe wrap? Of een frisse look voor je tuin door nieuwe beplanting? Nee, daar gaat het vandaag helemaal niet over. Het gaat vandaag namelijk over het creëren van een frisse look voor uw interieur. Dit kun je natuurlijk op allerlei verschillende manieren bereiken. Zo kun je hierbij denken aan het aanschaffen van nieuwe accessoires, nieuwe meubels of een nieuw kleurtje voor op de muur, maar het kan ook op een andere manier. En deze manier is ook nog eens zeer gunstig voor je portemonnee. Zo kun je namelijk voor een spotprijsje een frisse look creëren in je huis door middel van de aanschaf van RVS scharnieren. Maar waarom, waar vindt je ze en wat voor soorten zijn er?

RVS Scharnieren

Industrial design is de woontrend van dit moment. Met gebruik van RVS creëer je namelijk op een zeer makkelijke manier een industriële look. Zo kun je deze RVS scharnieren gebruiken in je deurbeslag, maar zo kun je ook lekker gaan knutselen met die oude houten kist van zolder, of die lelijke kast die je zo in de weg vindt staan in de woonkamer. RVS-scharnieren kun je namelijk overal installeren, waar je maar wilt.

Waar vindt je ze?

RVS scharnieren kun je zowel op het internet als in de bouwmarkt vinden. Nu ben je waarschijnlijk snel geneigd om de scharnieren online te bestellen, omdat je vaak zo gemakkelijk de beste deal kunt doen. Echter hangt hier wel het risico aan dat de RVS-scharnieren maar net een andere kleur hebben als je van te voren dacht. Bovendien mogen we weer naar de winkels, zonder van te voren een afspraak te maken dus stap op de fiets naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt en maak je keuze!

De soorten

Er zijn ook nog verschillende soorten RVS-scharnieren. Zo heb je meubelscharnieren (de bekende scharnieren met 4 gaten), pianoscharnieren (de wat langere en dunnere scharnier), klepscharnieren (gemaakt ter ondersteuning van kleppen) en de kogelscharnier (bestaande uit een losse pen en stalen kogellager). Daarbovenop worden deze scharnieren ook nog verkocht met verschillende kleuren (coatings), in verschillende maten en met verschillende bevestigings-gaten (maar ook verschillende groten van deze gaten) . Zo zie je maar, een frisse look kun je gemakkelijk creëren, echter moet je nog wel de keuze maken die bij jouw wens past!