Renovlies behang voor een egale muur

Renovlies behang voor een egale muur

Geplaatst door

Ben je bezig met het renoveren van je woning en heb je twijfels over wat je wil gaan doen met je muren? Renovlies behang is een perfect alternatief voor het herstellen van oud stucwerk. Met weinig moeite laat het oudere muren weer als nieuw lijken. Renovlies is egaal, heeft geen structuur en is gemakkelijk te schilderen. In dit artikel vind je meer informatie over Renovlies behang.

Wat is Renovlies?

Renovlies komt van de afkorting Renovatievlies. Renovlies behang wordt veelal gebruikt om je oude muren er weer als nieuw te laten uitzien. Het is behang dat verkrijgbaar is in verschillende diktes. Het is een alternatief voor glasvezelbehang waardoor je egale wanden verkrijgt. Renovatievlies wordt meestal zonder structuur geplaatst, ook is het verkrijgbaar met diverse prints.

Waarom kiezen voor Renovlies behang?

Renovlies wordt aangebracht op een behangklare wand. Haarscheuren, gaatjes en oneffenheden worden moeiteloos weggewerkt met dit materiaal. Het is een zeer sterke en scheur overbruggende afwerking die niet te onderscheiden is van stucwerk.

Stucwerk of Renovlies?

Het resultaat van renovlies is perfect vergelijkbaar met een nieuw laagje stucwerk. Het is eveneens naadloos en zorgt voor strakke en egale muren. Het aanbrengen van renovlies behang is ongeveer 70% goedkoper dan het traditionele stucwerk. Echter gaat er minder tijd zitten in het aanbrengen van renovlies ten opzichte van stucwerk. Ook zijn de muren vrijwel meteen over te schilderen en kan het beter tegen een stootje.

Voordelen van Renovlies behang

Renovlies ziet er stijlvol uit en zorgt indien het goed is aangebracht voor een gladde en egale muur. Renovlies heeft daarnaast een goede duurzaamheid, drukkracht en het is makkelijk te schilderen. Het behang verbergt bovendien lichte scheuren en oneffenheden in de ondergrond. Ook is Renovlies gemakkelijk schoon te maken. Het blijft jarenlang van uitstekende kwaliteit maar is ook gemakkelijk te verwijderen als je toch een keer wat anders wil.