gevelbekleding mogelijkheden

Op zoek naar passende gevelbekleding? Dit zijn de mogelijkheden

Geplaatst door

Kan jouw gevel wel een update gebruiken en ben je op zoek naar een passende vorm van gevelbekleding? Gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, waardoor het lastig kan zijn om een keuze gemaakt. Om jou te helpen met het maken van een keuze, hebben wij de voor- en nadelen van de drie bekendste vormen van gevelbekleding voor je op een rijtje gezet.

Houten gevelbekleding: De kracht van klassiek

Hout wordt al eeuwenlang gebruikt om gevels te bekleden. Een gevel bekleden met hout is niet alleen erg stijlvol, als het goed onderhouden wordt gaat deze vorm van gevelbekleding ook jarenlang mee. Het onderhoud van houten gevelbekleding vormt echter ook direct het grootste nadeel. Om lang van jouw houten gevelbekleding te kunnen genieten, moet het regelmatig geschilderd, gelakt of gebeitst. Ook zo nu en dan een schoonmaakbeurt is geen overbodige luxe. Als deze onderhoudswerkzaamheden niet of te weinig worden uitgevoerd, is de kans vrij groot dat het hout gaat rotten en binnen afzienbare tijd vervangen moet worden.

Kunststof gevelbekleding: Het beste van twee werelden gecombineerd

Wil jij genieten van de prachtige uitstraling van hout en het onderhoudsarme karakter en de lange levensduur van andere soorten gevelbekleding? Dan is gevelbekleding van kunststof iets voor jou. Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar met een natuurgetrouwe houtstructuur en diverse manieren van bevestiging en daardoor niet te onderscheiden van echte houten planken. Met deze vorm van gevelbekleding geef jij jouw gevel een prachtige uitstraling, zonder dat je vast zit aan veel onderhoud. Op zo nu en dan een schoonmaakbeurt na behoeft kunststof namelijk geen onderhoud. Kunststof gevelbekleding is naast een houtlook ook verkrijgbaar met een niet van echt te onderscheiden betonlook. Geef jij de voorkeur aan neutrale gevelbekleding? Ook gladde panelen behoren tot de mogelijkheden.

Metalen gevelbekleding: Robuust en stoer

Wil jij jouw gevel een robuuste en stoere uitstraling geven? Dan is metalen gevelbekleding iets voor jou. Metalen gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, zodat er voor elke situatie een passend metaalsoort geleverd kan worden. Voor een klassieke look is koper of inox de beste keuze, voor een stoerdere look zijn aluminium en zink de beste opties. Metalen gevelbekleding heeft als nadeel dat het vrij prijzig kan zijn, alhoewel de prijs wel afhankelijk is van het metaalsoort. Het voordeel is wel dat dit soort gevelbekleding, net als kunststof gevelbekleding, op zo nu en dan een schoonmaakbeurt na geen onderhoud behoeft.