Op maat gemaakte boeiboorden

Op maat gemaakte boeiboorden zijn in diverse materialen verkrijgbaar

Geplaatst door

Als uw daken beschikken over boeiboorden van kunststof of hout, is het belangrijk dat deze regelmatig geschilderd en onderhouden worden. Bij lange tijd geen onderhoud zullen de boeiboorden namelijk vervangen moeten worden. U kunt dit in dezelfde kunststof of houten materialen laten vervangen, maar er zijn ook nieuwe materialen om boeiboorden te vervangen. Zo is het ook mogelijk om te kiezen voor aluminium en Plastisol boeiboorden. Het is belangrijk om te weten wat het vervangen van een boeiboord kost. Dit is sterk afhankelijk van het aantal arbeidsuren om de huidige boeiboorden te vervangen. Het soort gebouw en type boeiboorden spelen ook mee in het kostenplaatje. Aluminium is een stuk onderhoudsvriendelijker en zal een stuk langer mee gaan dan traditionele kunststof of houten boeiboorden.

Waar worden boeiboorden voor gebruikt?

De opstaande rand van een dakgoot, dakrand of plat dak wordt boeiboord genoemd. De boeiboorden houden weersinvloeden tegen ter bescherming van uw woning of pand. Een stevige wind of regenbui kan ervoor zorgen dat grondig onderhoud ook echt nodig is. Het onderhouden is gelukkig niet lastig, maar het type materiaal kan hier enorm bij helpen. Een boeiboord van hout is mooi, maar vergt veel onderhoud. Een kunststof boeiboord heeft daarentegen veel minder onderhoud nodig. Aluminium boeiboorden zijn vrijwel onderhoudsarm waarbij het ook nog eens jaren zijn esthetische uitstraling zal behouden. Naast een maatwerk uitvoering is een aluminium boeiboord in diverse standaardkleuren te verkrijgen. Ideaal dus voor architecten, opdrachtgevers of bouwprojecten.

Plastisol boeiboorden zijn ook nog een optie

Denkt u dat aluminium koploper bij uitstek is? Dan heeft u nog niets gehoord over de gekleurde staalplaten met een Plastisol HPS coating. Samen te stellen voor zetwerk op maat, worden deze staalplaten opgebouwd uit 7 coatingsystemen. Bestaande uit zowel zink als aluminium met een topcoating van PVC. Het materiaal kent een hoge corrosiebescherming waardoor u Plastisol boeiboorden steeds vaker terug zult zien op de Nederlandse daken. De levensduur kan wel oplopen tot maar liefst 40 jaar en knip- en snijranden zullen niet roesten.

Zoekt u dakmaterialen voor zetwerk op maat?

Voor de meest geschikte keuze is het verstandig om contact op te nemen met een dakgroothandel. Kunststof boeiboorden zijn overal wel te verkrijgen, maar andere materialen zoals aluminium of Plastisol worden niet overal aangeboden. Mochten de boeiboorden vervangen moeten worden, dan zullen de regenpijpen ook vervangen moeten worden. Het is daarom altijd verstandig om eerst een offerte aan te vragen. Zodoende zult u niet voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Als u zeker wilt weten of bepaalde materialen en diensten worden aangeboden, kunt u ook altijd binnenlopen bij een dakgroothandel voor meer informatie.