lift in huis

Ooit gedacht aan een lift in huis?

Geplaatst door

U bent vast wel bekend met trapliften, maar er is meer mogelijk dan dat, namelijk een echte lift in je woning. Heb je er nog niet echt een beeld bij? In dit artikel leggen we uit hoe dat eruit ziet en werkt. 

Gewone lift in huis

Een huislift is als een gewone lift die je vaak ziet in hogere gebouwen, maar dan in uw huis! Een huislift heeft een gat nodig van minstens 100 bij 120 centimeter en het plaatsen is daarom bewerkelijker dan bij een traplift. Qua ruimte en de huidige constructie van uw woning is het ook niet altijd mogelijk om een huislift te plaatsen. Maar als mogelijk is heeft u een luxe. 

Gebruik

De reden voor de aanschaf en het laten installeren van een lift kan zijn dat het wegens een fysieke beperking lastig voor u is om naar boven te komen. Deze lift zorgt ervoor dat u langer in uw huidige woning kunt blijven. Bij speciale liften is het mogelijk om er met een rolstoel gebruik van te maken. Een andere reden kan het creëren van een luxe gevoel in uw woning. De huisliften van Liftoffertes bieden je interieur dit luxe gevoel en uiteraard comfort. Klik hier voor meer informatie over en foto’s van deze huisliften.

Installatie

Een van de eerste voorbereidingen is het metselen van de liftschacht. Soms zal hier eerst een opening voor gecreëerd moeten worden. Ook worden er elektriciteitskabels aangelegd. Het is niet aan te raden om zelf een lift te installeren. De lift moet namelijk veilig zijn en dit kunt u daarom beter overlaten aan een professional. De kosten van de lift en installatie verschillen per woning en liftsoort. Er zijn ook huisliften zonder schacht mogelijk. Deze zijn verkrijgbaar vanaf €11.000. Een pittige investering dus, maar wel eentje die uw woningwaarde verhoogt!