Neem de tijd voor het leggen van een gietvloer

Geplaatst door

De gietvloer wordt de afgelopen jaren steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor een mondere gietvloer in huis in plaats van een laminaatvloer of tegelvloer, wat de afgelopen jaren altijd de meest gekozen vloersoort was. Toch moet het leggen van een gietvloer niet onderschat worden. Waar je een laminaatvloer zelf nog vrij eenvoudig door je hele huis kunt leggen, is het aanbrengen van een gietvloer echt vakmanschap. De grootste tip die we je kunnen meegeven; neem de tijd voor het laten leggen van de vloer en maak er geen haastklus van.

Verschillende lagen

Een gietvloer wordt, zoals de naam al zegt, letterlijk gegoten op jouw ondergrond. De middelen die er in worden gegoten zijn vloeibaar en hebben de tijd nodig om uit te harden. Dat is precies waarom je er geen haastklus van moet maken. Een gietvloer bestaat namelijk uit verschillende lagen. Deze lagen samen op elkaar maken de vloer compleet. Elke laag van de vloer moet echter wel de tijd krijgen om uit te harden. De gietvloer specialist die voor jou bezig is met de vloer weet precies welke laag op welk moment gegoten wordt. Het is dan ook noodzakelijk dat er tussen het leggen van de verschillende lagen door, voldoende tijd genomen worden om de lagen te laten uitharden. Doe je dit niet en eis je van de vakman om hier zo snel mogelijk doorheen te gaan, dan loop je het risico dat je later bijvoorbeeld scheuren in de vloer krijgt.

Normaal gesproken bestaat een gietvloer uit ongeveer drie lagen. Geef de lagen tussendoor voldoende rust, vaak is dat ongeveer twee dagen per laag. Dat betekent dat je ongeveer vijf dagen na de start van de aanleg van je vloer een prachtige vloer als eindresultaat hebt, en je kunt beginnen met het inrichten van de ruimte waar de vloer gelegd is.