meer privacy in huis

Met deze tips heb je meer privacy in huis!

Geplaatst door

Thuis is de plek waar alles kan, ongegeneerd onderuit op de bank hangen en dansen door de woonkamer, of toch niet? Woon je aan een drukke weg of lopen er gewoon veel mensen voor je huis voorbij? dan kan je nog wel eens het gevoel hebben dat je wordt bekeken door voorbijgangers. En dat is natuurlijk niet wat je wil in je eigen huis!

Glasgordijnen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de gordijnen of lamellen dan maar dicht te houden. Met verduisterende gordijnen of dichte lammellen is je woning meteen een donker hol, dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom kan je ervoor kiezen om extra glasgordijnen op te hangen, voor je verduisterende gordijnen of lammellen. Glasgordijnen zijn licht doorlatend en zorgen er dus niet voor dat je in het donker komt te zitten. Wil je meer pricacy in je woonkamer dan trek je gewoon de glas gordijnen dicht!

Blinderingsfolie voor meer privacy

Geen zin om een extra set gordijnen op te hangen? Het probleem is ook makkelijk op te lossen met blindersingsfolie voor op de ramen! Het aanbrengen van de raamfolie is super simpel en de meese benodigdheden heb je waarschijnlijk ook al in huis. Voor het plakken, maak je eerst de ramen vet vrij. Knip het juiste formaat folie af en plak deze op een natte ruit, dan blijft hij beter zitten! Je kunt na het plakken de luchtbubbels nog verwijderen met de ramenwisser. Zo gefixt en deze optie is daarnaast ook nog eens budget proof!

Naast dat het zorgt voor privacy heeft raamfolie nog meer voordelen. Zo zijn ze ook beschikbaar in allerlei patronen en kleuren ter decoratie, niet alleen handig maar ook mooi dus! Het is zelfs mogelijk om jouw eigen design te ontwerpen, helemaal naar jouw wens.

Planten in de tuin of op de vensterbank

Heb je een grote voortuin, dan kan het helpen om wat planten en bomen in je tuin te zetten. Als deze wat hoger groeien en ze meer voor de ramen groeien wordt het zicht van de pottekijkers ook wat meer beschut. Voor het groeien van planten gaat natuurlijk wel wat tijd overheen, en ze kunnen ook je licht inval in de kamer beperken. Daarom is het ook een optie om wat planten op de vensterbank te zetten. Hier zijn ze overigens ook het meest blij! Lekker in het zonnetje waar ze veel licht krijgen.