Manieren om als ZZP klusser de coronacrisis te doorstaan

Manieren om als ZZP klusser de coronacrisis te doorstaan

Geplaatst door

Er zijn ontzettend veel zzp’ers die door het coronavirus opdrachten mislopen of te maken krijgen met veel afzeggingen van projecten. Dit geldt voor zzp’ers in vrijwel elke branche, waaronder ook de bouwbranche. Dit betekent dat veel zzp klussers moeite hebben om hun volledige inkomen te behouden. Wil je weten hoe je als zzp klusser de coronacrisis kunt doorstaan? Wij hebben een aantal manieren voor je op een rijtje gezet!

Sta open voor andere werkzaamheden

Merk je dat het steeds lastiger wordt om opdrachten en betalingen binnen te krijgen als zzp’er? Dan is misschien wel onze beste tip om open te staan voor verschillende werkzaamheden. Ben je momenteel vooral werkzaam als zzp timmerman? Dan is de kans groot dat je handig genoeg bent om ook andere klussen in de bouw aan te nemen. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk, dakonderhoud en noem zo maar op. De kans is groot dat je in betere tijden verschillende klussen hebt afgewezen, omdat je toch niet echt op deze werkzaamheden zat te wachten. Wellicht dat je in deze crisis juist deze werkzaamheden kunt oppakken.

Zakelijke rekening aanvragen

Veel zelfstandigen zonder personeel in de bouw weten niet dat zij als zzp’er geld kunnen lenen. Als zzp’er kun je namelijk in aanmerking komen voor een zakelijke rekening, bijvoorbeeld bij BridgeFund. Zo’n zakelijk rekening biedt uitkomst om een periode te overbruggen of om noodzakelijke investeringen te doen. Wel is het van belang dat jouw bedrijf de financiering kan dragen, daarvoor wordt er gekeken naar de jaarcijfers.

Bijstand voor zzp’ers

Kom je als zzp’er in de bouw echt in de problemen? Dan kun je altijd nog beroep doen op de Bijstand voor zelfstandigen (Bbz). Dit is een tijdelijke overbruggingsmaatregel waar gemeenten over gaan. Kom je hiervoor in aanmerking? Dan ontvang je een geldbedrag om een periode te overbruggen.