dakpannen

Lees hier meer over het vervangen van je dakpannen

Geplaatst door

Voor iedereen is het natuurlijk wel bekend dat ieder huis een dak heeft. Maar waarvoor dient het dak precies? De voornaamste functie van een dak is dat je droog in je woning kunt zitten. Maar daarnaast beschermt een dak ook het interieur van je huis. Hierom is het van groot belang dat je geen schade hebt aan je dak. Er zijn verschillende redenen waardoor je schade aan je dak kunt hebben. Dit is meestal het geval door extreem weer. Wanneer je schade aan je dakpannen hebt, is het belangrijk om je dakpannen te vervangen. In dit artikel lees je wanneer je dakpannen eraan toe zijn om vervangen te worden.

Beschadiging aan je dakpan

Gelukkig is een dakpan van zichzelf aardig stevig, maar toch kan deze beschadigd raken. Het gevolg van een beschadigde dakpan is dat je dak en daardoor je huis niet meer beschermd is. Wanneer het bijvoorbeeld op een dag regent, kan het zo zijn dat er water via de beschadigde dakpan doordringt naar je huis en dat kan schade veroorzaken, bijvoorbeeld aan je plafond, maar ook aan je wanden of zelfs meubels. In het ergste geval kan je dak zelfs instorten. Dit is natuurlijk iets dat je absoluut wil voorkomen, want anders wordt het een duur grapje met vervelende gevolgen.

Oorzaken beschadiging

Extreme weersomstandigheden kunnen er dus voor zorgen dat je dakpannen moet vervangen. Als het bijvoorbeeld hard gewaaid heeft, kan het zijn dat er dakpannen van de woning zijn gewaaid. Het is dan belangrijk het dak weer waterdicht te maken. Ook kan het zijn dat de huidige dakpannen aan vervanging toe zijn, doordat ze broos zijn geworden. Maar het kan ook zijn dat je dakpannen gaat vervangen omdat je je woning een andere uitstraling wil geven. Een dak is natuurlijk een groot onderdeel van een woning en een dak valt ook van een afstand al op. Wanneer je dakpannen met een andere kleur of ander materiaal kiest, ziet je woning er gelijk een stuk anders uit. Er zijn dus verschillende redenen om de dakpannen te laten vervangen.

Dakpannen vervangen

Veel mensen denken dat het niet zo erg is als er één dakpan is beschadigd. Maar dit kan zeker vervelende gevolgen hebben. Je moet beschadigde dakpannen dus zeker vervangen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dat zelf te doen. Wel moet je er dan voor zorgen dat dat veilig gebeurt. Het kan best gevaarlijk zijn om dakpannen te vervangen, omdat dit op een behoorlijke hoogte gebeurt. Verder is het belangrijk dat de pannen op de juiste manier worden vervangen. Als je de dakpannen op de verkeerde manier plaatst, loop je namelijk alsnog kans op lekkage. Je kunt daarom de dakpannen ook laten vervangen door een dakdekker. Deze heeft veel ervaring met het vervangen van dakpannen en dan weet je zeker dat het veilig en op de juiste manier gebeurt.