Last van een mol in de tuin?

Geplaatst door

Het laatste waar je op zit te wachten, is een mol in de tuin. Daar gaat je mooie grasveldje. Je kunt wel janken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de mol voorgoed uit je tuin te weren en te verjagen. Doe dat snel, kun jij ondertussen alvast de molshopen herstellen.

Mol ergert zich groen en geel aan geluid elektrische grasmaaier

Ach, als je het snuitje van een mol zo ziet is het best een leuk beestje. De mol is zo goed als blind, leeft onder de grond en eet bij voorkeur regenworm. De jacht op die worm is ook meteen de verklaring van de molshopen, die jouw tuin zo ontsieren. Behalve molshopen berokkent de mol je meer schade in de vorm van plantenwortels die losgeraakt zijn, kleine verzakkingen, meer stenen een de oppervlakte en meer onkruid in je tuin. Daar moet paal en perk aan gesteld worden. Trouwens, door fijnmazig gaas tot veertig centimeter in te graven, houd je de mol uit je tuin, zoals bekend is dat de elektrische grasmaaier de mol in je tuin enorm irriteert.

Verdrink de mollen of werk met rookpatronen

Met geluid kun je prima mollen in je tuin zo irriteren, dat ze echt terstond vertrekken. Behalve met een grasmaaier kun je dat doen met een fles met bodemloze onderkant die je in de molshoop steekt. Het geluid veroorzaakt door de wind is ook zo’n geluid dat de mol sterk ergert. Of zet een metalen paaltje met een metalen plaatje in de molshoop. Ook tegen dit getik is de mol niet bestand, verder kun je mollen verdrinken en zijn er speciale rookpatronen tegen mollen, die dus allesbehalve veilig zijn onder de grond. Dat waren ze tot 2005 overigens wel, want tot dat jaar waren mollen beschermde dieren, nu mogen ze echter bestreden worden. Mollen tref je vaak in de tuin als er sprake is van humusrijke grond. Heb je dat, dan is de kans op een mol in de tuin groot en kun je uit voorzorg alvast wat vaker je gras maaien met de elektrische maaier.

Gebruik gewoon de effectieve mollenklem

De meest gebruikte manier om de mol in de tuin voorgoed het zwijgen op te leggen is te werken met mollenklemmen. De metalen klemmen worden in de gang van de mol geplaatst. Loopt de mol over de klem, dan zal de op spanning staande klem dichtklappen en is de mol op slag dood. Hoewel; geen ingewikkelde handeling, is enige ervaring en kennis wel vereist wil je de klem goed plaatsen. Niet goed plaatsen kan een lijdensweg worden voor de mol, die nu niet op slag dood is.

Of bel de professional

Mollenklemmen zijn duurzaam en gaan jaren mee. Het zijn twee redenen waarom dit product zo geliefd is. Dat zit echter ook in het feit dat een klem milieuvriendelijk en allesbehalve duur is.  Wil je zelf geen vuile handen, bel dan met een professional die de mol in de tuin voor eens en voor altijd uit je tuin zal verdrijven.