Zit sta bureaus

Klussen op kantoor: 3 handige tips

Geplaatst door

Voldoet jouw kantoor niet meer aan alle wensen? Merk je dat je deze met de tijd ontgroeid bent? Of is deze simpelweg niet ergonomisch genoeg? Dan is er werk aan de winkel! Met enkele simpele wijzigingen kun je al een heel groot verschil maken. Toch komt er best wel wat bij kijken als je van plan bent om te gaan klussen op kantoor. Hieronder geven we drie handige tips om dit soepeltjes te laten verlopen.

  1. Zorg direct voor meer ergonomie

Een ergonomische werkplek is onmisbaar om de productiviteit op kantoor hoog te houden. Nu je toch gaat verbouwen, is dit dan ook een goed moment om direct nog meer op de ergonomie te letten. Hierbij kun je aan verschillende dingen denken. Allereerst natuurlijk aan de kantoorinrichting. Zorg ervoor dat je deze aanschaft bij een professioneel bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan www.havic-kantoormeubelen.nl/. De meubels moeten geheel verstelbaar zijn en dus zo aan te passen zijn dat ze iedereen – groot of klein – op de juiste manier kunnen ondersteunen en een gezonde werkhouding kunnen stimuleren.

Ergonomie draait echter niet alleen om het gebruik van de juiste kantoormeubels. Ook andere factoren spelen een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur op kantoor. Het is belangrijk dat het niet te warm of te koud is. De ideale werktemperatuur ligt tussen de 19 en 21 graden. Om de temperatuur constant te houden is goede isolatie én ventilatie essentieel.

Bij ergonomie draait dus alles om het creëren van een gezonde werkomgeving. Denk hierbij zelfs aan het integreren van meer beweging binnen de ruimte. Zit sta bureaus zijn hier perfect voor. Zo voorkom je dat medewerkers te veel zitten en hier lichamelijke ongemakken door zullen ondervinden. Tijdens de verbouwing kan je hier extra op focussen. Dit zorgt niet alleen voor een fijnere werkplek, maar zal uiteindelijk ook positieve gevolgen hebben voor de productiviteit en de gezondheid van de medewerkers.

  1. Zelf doen of laten doen?

Heb je zelf ook wel enige kluservaring en vind je het leuk om ook zelf de handen uit de mouwen te steken? Dan biedt dit zeker voordelen. Door meer dingen zelf te doen, kun je eenvoudig wat geld besparen. Renoveren of verbouwen is immers niet goedkoop. Wees echter wel kritisch in de klussen die je zelf op je neemt. Heb je hier geen ervaring mee en vraagt het om meer expertise? Schakel dan altijd een professional in. Zo weet je niet alleen zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan, maar voorkom je ook dat de verbouwing onnodige vertraging oploopt.

  1. Veiligheid boven alles

Zorg ervoor dat je medewerkers gedurende de verbouwing tijdelijk een andere plek hebben om te kunnen werken. Veiligheid gaat altijd boven alles. Denk daarom bijvoorbeeld aan het tijdelijk huren van een andere kantoorruimte of zelfs opslag waar ze hun werk kunnen verrichten. Je kunt ook een systeem implementeren waardoor flexibel werken vanuit huis makkelijker wordt. Dit wordt al door steeds meer bedrijven gedaan en levert veel voordelen op. Zeker op dit soort momenten.