Klusplannen? Denk aan de dieren rond je huis

Geplaatst door

Wanneer je het huis gaat verbouwen, kan dit natuurlijk verschillende redenen hebben. Het is nodig omdat er reparaties nodig zijn of je wil bijvoorbeeld gewoon iets groter wonen. Wat de reden dan ook mag zijn om te gaan klussen. Soms wordt het nog wel eens vergeten dat er een hoop wilde dieren om ons heen leven. Het is belangrijk om rekening te houden met deze wilde dieren wanneer je gaat klussen. In deze tekst gaan we dan ook kijken hoe je het beste kan denken aan de dieren die leven rondom het huis door middel van een quickscan flora en fauna.

Welke wilde dieren?

Om ons heen leven een hele hoop wilde dieren. Je ziet ze niet altijd, maar ze zijn er genoeg. Denk hierbij aan insecten, volgens, maar ook kleine klaagdieren zoals muizen. Al deze dieren hebben hun eigen manier van leven en zijn afhankelijk van bepaalde dingen. Zo zijn insecten bijvoorbeeld afhankelijk van gewassen en zijn knaagdieren bijvoorbeeld weer afhankelijk van bessen en de insecten. Wanneer een van deze dingen wegvalt, valt er een hoop mee weg. De wilde dieren zullen dan afnemen om het huis.

Rekening houden met de dieren

Er zijn verschillende manieren hoe je rekening kan houden met de wilde dieren. Allereerst kun je jezelf afvragen of het wel daadwerkelijk nodig is om de klus te doen. In sommige gevallen kun je de klus best op een andere manier doen of zelfs helemaal niet doen. Dat scheelt een hoop wilde dieren. In sommige gevallen mag je ook niet zomaar alles doen. Je kunt dan het beste een quickscan flora en fauna laten doen.

Quickscan van de flora en fauna

Een quickscan flora of fauna zorgt ervoor dat er een indicatie komt van de wilde dieren en planten die zich bevinden om jouw huis heen. Sommige dieren en planten zijn namelijk beschermd en mogen niet zomaar weggehaald worden. Door de quickscan weet je precies welke dieren en planten er zijn om jouw huis en weet je daardoor ook precies of je de werkzaamheden Ć¼berhaupt mag uitvoeren zonder dat er problemen komen.