Klushuis verkopen

Klushuis verkopen: opknappen of niet?

Geplaatst door

Het verkopen van een klushuis kan een moeilijke opgave zijn. Veel mensen zijn op zoek naar een nieuwe woning waar ze alles naar hun smaak en stijl kunnen aanpassen. Hierdoor lijkt een klushuis een aantrekkelijke optie. Echter zijn potentiële kopers zich ook bewust van de hoge kosten die gepaard kunnen gaan met het opknappen en verbouwen van een klushuis. Hoe meer er aan het huis moet gebeuren, hoe moeilijker potentiële kopers het vinden om door te gebreken heen te kijken en hoe minder aantrekkelijk de woning wordt. Doet u er beter aan om het klushuis op te knappen voor de verkoop, of kunt u het beter verkopen in de huidige staat?

Aantrekkelijke woning

Door uw woning op te knappen voordat u deze verkoopt, wordt de woning vanzelfsprekend aantrekkelijker. Hierdoor zullen er waarschijnlijk meer geïnteresseerden zijn, en geïnteresseerden zullen sneller beslissen om de woning te kopen. Er zijn namelijk geen gebreken waar de potentiële koper doorheen moet kijken, en de potentie van de woning is makkelijker zichtbaar. De woning wordt waardevoller, waardoor een hogere verkoopprijs gevraagd kan worden. Het opknappen zorgt dus ook voor een hogere opbrengst voor u.

Kosten en onzekerheid

Het opknappen van een klushuis kost simpelweg veel tijd, moeite en geld. Het kan zo zijn dat u wil dat uw woning snel verkocht wordt. U wilt bijvoorbeeld snel beschikken over uw geld, u gaat scheiden, of u heeft de kluswoning geërfd. Daarnaast komt het vaker voor dat verkopers het geld dat ze investeren in de verbouwing niet terugverdienen uit de verkoop van het huis. Grote verbouwingen (zoals de keuken of badkamer) zijn namelijk erg smaakgevoelig, en het kan dus zo zijn dat de verbouwing niet naar smaak is van de potentiële kopers. Hierdoor is het onzeker of u daadwerkelijk meer gaat verdienen wanneer u uw woning opknapt.

Tenslotte is het natuurlijk ook afhankelijk van uw financiële situatie of u bereid bent de woning op te knappen. Wilt u toch snel uw klushuis verkopen? Het zou een idee kunnen zijn om een huizenopkoper te overwegen. Een huizenopkoper koopt huizen op, om vervolgens weer door te verkopen aan een andere partij. U hoeft niet eerst het huis op te knappen, een huizenopkoper koopt namelijk huizen in elke staat, maar kunt u wel snel beschikken over uw geld.