Kleur bekennen

Geplaatst door

De een heeft regelmatig een nieuw kleurtje op de muur, de ander laat de kwast het liefst zo lang mogelijk liggen. Of het nu een feestje is of een vervelend klusje, een likje verf op de muur is af en toe simpelweg nodig. Het plan van aanpak is vrij logisch, toch is het niet verkeerd om alles nog een keer op een rijtje te hebben.

Leeg canvas

Hoewel je kunt schilderen als alle meubels naar het midden van de kamer geschoven zijn, is het praktischer om te werken in een lege ruimte. Verplaats de hele inboedel dus tijdelijk naar een andere ruimte, als je daar de mogelijkheid voor hebt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de verf terecht komt op plekken die geen muur zijn, plak de plinten en de vloer daarom goed af. Wanneer dit geregeld is kan het verven beginnen. Werk van de randen naar het midden toe, dat geeft het meest nette resultaat. Pak de hoekjes aan met een kwast en de vlakke delen met een verfroller. Beoordeel goed of een laag verf voldoende is, want het zou jammer zijn om daar pas achter te komen als de hele boel weer is ingericht.

Luchtje scheppen

Het verven van de kamer zal waarschijnlijk langer dan een dag duren, het is belangrijk dat je de nacht niet doorbrengt in de verflucht. Zorg ervoor dat de kamer tijdens de periode dat er geverfd wordt goed geventileerd is. Zet de ramen zo veel mogelijk open, ook ’s nachts of wanneer er een pauze is. Dit voorkomt vervelende gezondheidsklachten als hoofdpijn en verkort ook de droogtijd van de verf enigszins. Waarschijnlijk kan de verpakking van de verf je exact vertellen wat die droogtijd is. Als die periode is verstreken, gerekend vanaf het moment dat de laatste lik verf de muur op ging, kan de ruimte weer in zijn oude staat worden teruggebracht.