Klaar de klus met een heggenschaar op accu

Geplaatst door

De heg snoeien is elke keer weer een hele klus. Om totale wildgroei te voorkomen, moet je een heg toch wel twee keer per jaar snoeien. Heb je daarnaast nog een strakke haag of struiken die je bijvoorbeeld in bolvorm wilt snoeien, dan moet je vaker aan de slag.

Wanneer en hoe snoeien

Nadat een heg een jaar in de grond heeft gestaan, kan je de heg snoeien. Het is belangrijk dat je dit in de juiste tijd van het jaar doet. De meeste heggen snoei je voor het eerst in het voorjaar. In het najaar snoei je dan nog een keer. Snoeien in de zomer is niet verstandig, omdat de felle zon de takken kan beschadigen.
Als je echt een strakke haag wilt, kan je een touw spannen langs de haag en langs dit touw snoeien. De bovenkant van de haag moet smaller blijven dan de onderkant, zodat er genoeg zonlicht bij komt en er geen gaten ontstaan.
Ben je wat meer bedreven dan kan je je creativiteit helemaal kwijt bij het snoeien van je buxus, liguster of hulst. Deze kan je in alle mogelijke vormen snoeien.

Het juiste gereedschap is het halve werk

Voor het snoeien van een heg gebruik je een heggenschaar. Je kan natuurlijk een handmatige heggenschaar gebruiken, als je niet zoveel hoeft te snoeien. Als je meer snoeiwerk hebt, is een elektrische heggenschaar al snel een stuk fijner. De heg kan je hiermee ook egaler snoeien. Een elektrische heggenschaar met snoer is ook vaak een beetje behelpen, want je bewegingsvrijheid is beperkt tot de reikwijdte van je snoer. De heggenschaar op accu geeft je die bewegingsvrijheid wel. Je laadt de accu op en vervolgens kan je gaan en staan waar je wilt. Je kan zelfs dat ene struikje in het verste hoekje van de tuin snoeien. Het voordeel van de heggenschaar op accu is dat de schaar relatief licht is. Zeker als je grote stukken moet snoeien is dat fijn. Een heggenschaar op accu is ook nog eens milieuvriendelijker dan een motorheggenschaar, omdat je geen brandstoffen nodig hebt en dus ook geen uitlaatgassen uitstoot.

Voor welke heggenschaar op accu moet je kiezen?

Voordat je kiest voor een heggenschaar op accu moet je bepalen waar je de schaar voor gaat gebruiken. Gebruik je de heggenschaar alleen voor het snoeien van de heg of ben je op zoek naar meer toepassingen? Naast de grotere elektrische heggenschaar, zijn er namelijk ook elektrische buxusscharen. Een elektrische buxusschaar is een stuk kleiner dan een elektrische heggenschaar, waardoor je een buxus of kleine struik gemakkelijk in de juiste vorm kunt snoeien. Als je ook elektrisch takken wilt snoeien, kan je kiezen voor een takkenzaag en heggenschaar met een lange steel, zodat die ene moeilijk bereikbare tak nu wel bereikbaar wordt. Op www.vanmelis.nl vind je verschillende heggenscharen op accu. Je kunt ze hier makkelijk vergelijken op prijsklasse en toepassing.

Maak het jezelf gemakkelijker en kies voor een heggenschaar op accu.