Ketel laten keuren

Ketel laten keuren

Geplaatst door

Je hebt een ketel aangeschaft. Dan wil je natuurlijk wel dat je daar veilig mee te werk kan gaan en dat er geen ongelukken op de loer liggen. Gevaar wil je niet binnen je bedrijf, maar je wilt natuurlijk ook niet dat het bedrijf zelf en dan wordt voornamelijk het pand bedoeld gevaar loopt. Daarom moet je, vooral met het gebruiken van ketels, vaak heel voorzichtig te werk gaan, omdat het allemaal maar in een klein hoekje zit. Met een verkeerde beweging kan het al gedaan zijn en dat wil je natuurlijk allemaal voorkomen. Maar hoe doe je dat als je eigenlijk helemaal geen ervaring hiermee hebt? Dat doe je gewoon door de instructies die je worden gegeven door het bedrijf waar je de ketel hebt gekocht op te volgen en daarnaast zo nu en dan een keuring te laten uitvoeren om op die manier zeker te zijn dat alles nog naar behoren werkt. Een stoomketel kopen? Lees er meer over.

Advies

Tijdens deze keuringen laat het stoomketel bedrijf weten dat alles nog naar behoren werkt, worden er ook adviezen aan je gegeven. Dat betekent dat er bijvoorbeeld wordt aangegeven dat je nog maar een aantal maanden met de ketel kunt doen totdat deze aan vervanging toe is. Dat er bijvoorbeeld een reparatie noodzakelijk is of dat het tijd wordt om te kijken naar een andere ketel, omdat deze niet meer behoort tot hetgeen dat je ervan vraagt. Maar bijvoorbeeld ook gewoon extra standaard tips om je ketel in een zo’n goed mogelijke staat te houden. Je wilt natuurlijk wel dat je lang met de ketel kunt doen. De investering is dan ook fors en je hebt geen zin om na een jaar of 2 alweer een nieuwe te moeten aanschaffen, of nog erger de ramp die het heeft opgeleverd doordat deze niet meer goed werkte te moeten bekostigen. Wees dus in ieder geval (altijd belangrijk) zuinig op je spullen en ga er met veel voorzichtigheid mee om.

Hulp

Naast het uitvoeren van een keuring, is het stoomketel bedrijf in de regel ook beschikbaar voor alle overige hulp, onderhoud, advies en ook nog voor reparaties. Eigenlijk alles in 1 dus, super handig! Maak daar dan ook zeker gebruik van en weet ook dat je 2 jaar garantie hebt (wanneer het niet met opzet is gedaan). De garantie geldt niet wanneer je met opzet spullen stuk hebt gemaakt natuurlijk of wanneer er overduidelijk weinig aandacht aan de spullen is besteed. Verder kan je de eerste twee jaren dus gebruik maken van deze garantie. Wees dus niet bang hen te bellen en stel gerust al je vragen, ze helpen je graag en staan voor je klaar waar nodig!