mooiste vloer

Jouw woonkamer verdient de mooiste vloer!

Geplaatst door

En de andere ruimtes in jouw woning natuurlijk ook. Je wilt aan de andere kant ook het meest praktische materiaal uitkiezen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Wanneer jij een woonkamer wilt die jou op alle mogelijke manieren vertegenwoordigt, dan zorg je ervoor dat jouw stijlkenmerken alom vertegenwoordigd zijn. Of in ieder geval jouw persoonlijke voorkeuren op het gebied van uitstraling, textuur en kleur. Zijn daarin uitzonderingen te bespeuren? Nee, en al helemaal niet wanneer het over je vloer gaat! Die verbindt jouw woonkamer net zo mooi als het geruïneerde tapijt van the Dude. Wanneer je The Big Lebowski hebt gezien, begrijp je wat we bedoelen.

Hoe dan ook, je hebt vele verschillende opties voor diverse ondergronden. We gaan hieronder enkele populaire mogelijkheden bij langs.

Gietvloer

Timmeren, zagen, boren, vloeken, schelden? Nee hoor, met behoorlijk weinig moeite heb je zo een gietvloer aangelegd. Zolang de onderliggende grond maar waterpas is, komt daar met het grootste gemak een vloeibare laag overheen die verhardt en een prachtige vloer zichtbaar maakt. Een ander voordeel is dat je de vloer in iedere denkbare kleur kunt krijgen die je maar wenst. En tref je een hardnekkige beschadiging aan? Dan giet je er gewoon nog een laag overheen.

Andere grote voordelen van gietvloeren bestaan uit het feit dat ze heel gemakkelijk te onderhouden zijn en dat hun dikte behoorlijk beperkt is. Vloerrenovaties en andere aanpassingen zijn hierdoor behoorlijk eenvoudig en toegankelijk.

Ook mooi: een gietvloer kun je werkelijk overal aan laten leggen. In je woonkamer, in je badkamer en zelfs buiten!

Visgraat pvc vloer

Waarom voor natuurlijk materiaal kiezen wanneer het nog duurzamer kan? Natuurlijk, hout is hartstikke mooi en de uitstraling ervan is niet te evenaren. Maar met een visgraat pvc vloer heb je de combinatie tussen een aantrekkelijk uiterlijk in kleur en textuur – die gewoonweg gelijk is aan die van echt hout – en duurzaamheid. Want deze vorm van kunststof gaat gewoonweg vele malen langer mee dan natuurlijk materiaal. Zo hoef je je om het verval van je vloer helemaal geen zorgen te maken. Daarnaast heeft pvc een geluiddempende werking. Je buren zullen je dankbaar zijn – of jij hen!

Hout

Met echt hout is natuurlijk ook niks mis. Zelfs niet in samengestelde vorm. Daarom kunnen we je ook laminaat van harte aanbevelen. Dit materiaal is heel gemakkelijk en snel aan te leggen, zolang je je maar aan enkele basisregels houdt. Zo moet er voldoende ruimte tussen het hout en de wanden zitten, zodat het goed kan werken. DIt betekent dat het materiaal krimpt en uiteenzet wanneer de temperatuur verandert. Het is echter geen gezicht om die tussenruimte ook daadwerkelijk te zien en daarom raden we je aan om die met plinten te bedekken vo0r een perfecte afwerking.

Echt hout heeft een minder lange levensduur dan kunststof. Er kunnen althans veel sneller permanente vlekken of kleurverschillen in optreden. Dat voorkom je door vloerolie te gebruiken als nabewerking. Hierdoor zul je nog jarenlang plezier en profijt hebben van je prachtige planken!