Jouw huis, een investering, of een opbrengst

Jouw huis, een investering, of een opbrengst?

Geplaatst door

Heel wat mensen zien hun huis als een investering en dat is het ook wel. Met de jaren stijgt namelijk de waarde ervan. Maar wat als het in die tussentijd ook een inkomen zou genereren? Uit huur bijvoorbeeld. Je kan je woning misschien wel, mits enkele aanpassingen of een verbouwing, opsplitsen in twee of meerdere, volwaardige wooneenheden. Om een extra passieve inkomstenbron te genereren. Of als een hulp bij de afbetaling van jouw hypotheek, bovenop je salaris. Elke maand opnieuw. Maar natuurlijk moet je daarvoor wel betrouwbare huurders vinden.

Aan wie verhuren?

Traditioneel denken verhuurders aan gezinnen met kinderen, bejaarden, studenten enzoverder. Je huis verhuren aan expats is een minder voor de hand liggende, doch interessante optie. Mensen die zich in ons land wensen te vestigen zullen maar wat blij zijn om een degelijke woning te kunnen huren. Het is voor hen de start van wat mogelijk een levensdroom is. Een interessante mogelijkheid in dit verband is de personeelshuisvesting voor bedrijven.

Verhuren via bedrijven aan expats, een opportuniteit

Heel wat firma’s hebben om allerlei redenen, moeite om de juiste profielen in eigen land te vinden. Het belet hen om hun diensten op een professionele manier bij hun klanten te leveren. Wanneer zij deze mensen in het buitenland wel vinden, hebben ze er alle belang bij om deze werkkrachten zo dicht mogelijk, bij het bedrijf waar ze nodig zijn, te huisvesten. Dit gegeven schept interessante opportuniteiten voor huiseigenaren. Via zulke bedrijven het huis verhuren aan expats heeft namelijk de zekerheid, dat een juist type huurder zich aanbiedt. Het bedrijf waar ze tewerkgesteld worden, heeft namelijk voor jouw het onderzoek al gedaan. Je bent zeker dat ze over een inkomen beschikken, welke hen in staat stelt, de maandelijkse huur te betalen.

Het zijn meestal hoger opgeleide mensen die bij knelpuntberoepen ingezet worden. Je zal aan hen voor langere tijd kunnen verhuren. Deze vorm van personeelshuisvesting is dus een win-win situatie voor zowel de arbeidsmigrant, de huiseigenaar als het bedrijf die een plek nodig heeft, waar je personeel uit het buitenland, met een gerust hart, voor een langere periode kan laten verblijven. Het verhuren aan expats is dus eigenlijk een verhuur aan een firma. Je hebt minder omkijken naar alle administratieve rompslomp die er anders bij komt kijken. Het enige waar je wel voor moet zorgen is een mooi, goed verzorgd pand. Het mag zeker niet de bedoeling zijn om veel mensen samen te proppen in een kamer