hoogte kruipruimte

Ideale hoogte van een kruipruimte voor specialisten

Geplaatst door

Het woord kruipruimte zegt al, het is een ruimte waar niet in gelopen kan worden. Door middel van kruipen moet u zich verplaatsen. De ideale hoogte van een kruipruimte voor specialisten is ongeveer 75 centimeter. Dit aantal is gebruikelijk bij een groot aantal kruipruimtes in Nederland. Naast de hoogte van een kruipruimte zijn er nog andere factoren die invloed hebben op de prijs van een isolatie. Er zijn namelijk verschillende soort isolatie. Het is daarom essentieel om een specialist in te schakelen om een prijs te laten calculeren. Hiermee voorkomt u dat er plots een onverwachte verhoging komt in de kosten.

Wat maakt de prijs tot wat die is?

Wat de prijs maakt tot wat die is hangt zoals al eerdergenoemd van verschillende factoren af. De hoogte speelt hier een belangrijke rol in. Wanneer een kruipruimte lager is dan 75 centimeter wordt het voor de specialist een stuk lastiger om zijn werk uit te voeren. Naast de hoogte verschilt het per huis hoe makkelijk de kruipruimte te bereiken is en waar deze zich bevindt. Wanneer de ruimte slecht te bereiken is wordt de werkruimte kleiner. Als er veel leidingen in de kruipruimte zitten kunnen deze behoorlijk in de weg zitten en het werk belemmeren. Wat ook een veel voorkomend probleem is, is dat de vorige bewoners een hoop rommel hebben achter gelaten in de kruipruimte en dit niet hebben aangegeven. Dit zijn allemaal factoren die het werk kunnen benadelen en de kosten kunnen verhogen. Laat daarom voor u de ruimte laat isoleren de ruimte een specialist komen om de situatie in te schatten.

Per ruimte verschillend

Het is daarom per ruimte verschillend wat het kost om uw kruipruimte te laten isoleren. Veel mensen vragen bij meerdere bedrijven een offerte aan om de kosten te vergelijken. Dit is niet per definitie zinloos, maar omdat het verstandig is om de situatie eerst te bekijken door een specialist raden wij u af dit niet te doen. Dit omdat de opgegeven kosten flinken kunnen afwijken van het bedrag wat het uiteindelijk gaat kosten mochten er belemmeringen zijn. Vandaar de specialist, dit voorkomt tijd en moeite voor beide partijen. Wanneer de situatie is ingeschat kan er een offerte worden opgestuurd die goed is in gecalculeerd.

Zonder twijfel de moeite waard!

Een kruipruimte is zonder twijfel de moeite waard. Met een goede isolatie bespaart u jaarlijks een hoop energie en dit heeft een positieve invloed op uw portemonnee. Een kruipruimte isolatie is een eenmalige investering waar u voor een lange tijd van profiteert. Een warmer en minder vochtig huis, een verbeterde leefomgeving en besparen op uw energiekosten. Al met al een investering waarover nagedacht is. Het is buiten het voordeel voor uw portemonnee een duurzame en economisch vriendelijke investering. Doordat het huis beter is geïsoleerd zal het vocht worden tegengehouden en de gestookte warmte beter worden vast gehouden. Hierdoor hoeft u de verwarming minder te stoken en wordt er minder energie verbruikt. Twijfel niet langer en ga voor een isolatie in uw kruipruimte.