Huis kopen met een makelaar

Geplaatst door

Heb je plannen om binnenkort te gaan verhuizen? Heb je een ander huis op het oog of ben je juist nog op zoek? Dan is dit het moment om een makelaar in te schakelen. Een makelaar kan je helpen bij je zoektocht naar het huis dat aan al jouw woonwensen voldoet. En heb je deze gevonden? Dan doet de makelaar de onderhandelingen voor je. Wel zo makkelijk! Het enige waar jij je nog druk over hoeft te maken is de aankleding van je nieuwe woning!

Een aankoopmakelaar

Een makelaar die je helpt bij je zoektocht naar een woning wordt ook wel een aankoopmakelaar genoemd. In een eerste gesprek bespreek je samen wat je woonwensen zijn. Ben je op zoek naar een huis met een tuin, wil je graag in het centrum wonen of zoek je juist een woning met veel grond zodat je wat dieren kunt gaan houden? Al die wensen worden samengebracht en de makelaar gaat het aanbod bekijken. Al gauw komen de bezichtigingen en wie weet zit daar jouw droomhuis wel al tussen. Na de eerste bezichtiging, kun je een woning nog eens gaan bekijken. Misschien vallen nu wel juist andere zaken op dan de eerste keer. Ook de aankoopmakelaar gaat met je mee. Hij kijkt op een heel andere manier naar de woning en weet de eventuele minpunten van de woning ook uitstekend in kaart te brengen. Zo kan het zijn dat de kozijnen houtrot vertonen, er schimmel of vocht in de kruipruimte is en eventuele andere mankementen worden aan het licht gebracht. Heb je het huis van je dromen gevonden, dan kunnen de onderhandelingen beginnen. Ook hiermee helpt de aankoopmakelaar je graag. En wordt het bod geaccepteerd dan weet de makelaar exact welke verdere stappen je dient te nemen.

De min- en pluspunten

Een makelaar kost geld. Geld dat je misschien wel liever in het huis had willen steken. Toch kan een makelaar je zeker ook geld opleveren. Waar jij je laat leiden door emoties en misschien wel een veel te hoog tegenbod gaat accepteren, geeft de makelaar je tips en adviezen. Ook worden kleine mankementen tijdens de bezichtigingen al aan het licht gebracht. Mankementen die je anders misschien later wel heel veel geld hadden kunnen kosten. Daarnaast kent een makelaar de markt en de omgeving. Zo weet de makelaar in Hoogeveen je vaak al voordat een huis op de markt komt, je dit te vertellen. En ben je dus als een van de eersten op de hoogte. Daarnaast weet je zeker dat alles goed en snel geregeld wordt en laat je het regelwerk dus mooi over aan je makelaar.