Hoe maak jij de tuin zomerklaar

Hoe maak jij de tuin zomerklaar?

Geplaatst door

Je tuin zomerklaar maken is erg belangrijk en kan op veel verschillende manieren. Je wilt graag dat je in de zomer optimaal kan genieten van je tuin en dit doe je alleen als het echt helemaal mooi af is. Dit moet je dus zeker even doen als de zomer voor de deur staat.

Bloemen en planten in de tuin

Er zijn talloze soorten bloemen en planten die je in je tuin kunt plaatsen. Het is een stuk mooier als je dit doet, omdat er veel meer sfeer komt in de tuin. De manier waarop je ze in de tuin zet kan ook nog weer verschillend zijn. Je kunt ervoor kiezen dat je ze in een pot zet, dit kan fijn zijn omdat je de bloemen dan nog kan verplaatsen. Ook kan dit een goede oplossing zijn als je niet zo’n goede grond hebt in je tuin. Wat je ook kunt doen is je planten rechtstreeks in de grond plaatsen. Vaak doe je dit dan langs de schutting op zodat het daar dan toch nog wat groener wordt.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een heg te plaatsen in plaats van een schutting. Je zult zien dat dit veel groen toevoegt in je tuin wat erg mooi kan zijn.

Leuke tuinmeubels voor de zomer

Als je graag in de zomer in de tuin zit kun je dit of doen aan tafel, maar je ziet tegenwoordig ook veel verschillend loungesets die je in je tuin kunt zetten. Dit kan heerlijk zijn om op een lekker zomerse avond nog even na te genieten van het weer. Om je loungeset nog wat gezelliger te maken zou je er een buitenkleed onder kunnen leggen. Ook zijn sierkussen op de loungeset niet te ontbreken.

Een eettafel in de tuin is ook heel leuk om dan vervolgens lekker buiten te kunnen eten. Je kunt dan lekker met z’n alle in de tuin gaan barbequen bijvoorbeeld.

Verlichting in je tuin plaatsen

Als je het fijn vind om ‘s avonds nog in de tuin te zitten is een lichtje geen overbodige luxe. Er zijn enorm veel verschillende soorten verlichting waar je voor zou kunnen gaan. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor garden lights. Als je ook nog graag je planten wilt verlichten kun je dat doen door kleine lampjes in de potten te zetten. Dit zorgt ervoor dat je planten oplichten wat een hele leuke sfeer geeft.

Ook je pad verlichten kan heel sfeervol zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door Tuinspots langs het pad op te maken.