Hoe je je woning op een leuke manier aan kunt kleden

Hoe je je woning op een leuke manier aan kunt kleden

Geplaatst door

Je hebt een gloednieuw huis gekocht. Je hebt weken, nee maanden geklust om er jouw paleisje van te maken. Bloed, zweet en tranen zijn in je nieuwe huis gegaan maar het is allemaal gelukt. De keuken is geplaatst, je tuin geploegd en je hebt een gloednieuwe badkamer. Je meubels zijn geleverd en je ploft op de eerste avond neer op je gloednieuwe hoekbank. Het ziet er allemaal prachtig uit en is mooi bij elkaar gezocht, maar het mist toch nog wat denk je. Het mist wat details en persoonlijkheid. Over de komende maanden ga je aan de slag met accessoires die passen bij jou en je woning. In dit artikel geven we je wat tips voor hoe jij je woning op een leuke manier aan kunt kleden.

Posters en schilderijen

Allereerst gaan we iets doen aan die kale muur. De kleur van je muur is prachtig maar toch voelt het nog wat kaal. Bedenk eerst of je een groot schilderij wil of dat je juist wat toffe posters van verschillende formaten bij elkaar wilt hangen. Als je een beetje handig bent met programma’s als Photoshop kun je al een proefversie maken om te zien hoe bepaalde posters bij jouw muur zouden staan.

Groene aankleding

Het is helemaal trendy om tegenwoordig je huis te voorzien van planten en bloemen. Vooral planten hebben de laatste jaren echt gewonnen aan populariteit. Niet gek ook, want naast dat ze er in alle soorten en maten zijn is het ook enorm goed voor je binnen klimaat. Maar naast een mooie plant kun je ook een plantenbak kopen die perfect past bij jouw interieur. Ga je voor een zwarte stoere plantenbak die past bij jouw industriële interieur of ga je toch voor landelijk? Hetzelfde geldt uiteraard voor bloempotten kopen. Ook hier kun je alle kanten op gaan.

Vloerkleden

Ook een vloerkleed is een accessoire waarmee je in één keer flink wat aankleding kunt geven aan jouw woning. Je kunt hiermee ook weer alle kanten op. Je kunt voor een vol kleed gaan of juist voor een wat ruwer kleed met bijvoorbeeld een vervaagd vintage patroon. Hiermee kun je je woonkamer echt een finishing touch geven.

Kast met accessoires

Als laatste kun je ook nog een mooie kast neerzetten in je woonkamer. Deze kun je vullen met allerlei verschillende accessoires waarmee je jouw woonkamer verder aan kunt kleden. Naast dat de kast een echte eye catcher kan zijn geldt dat ook voor de inhoud. Fan van reizen? Vul je kast dan bijvoorbeeld met souvenirs. Hou je van Whisky? Zet er dan een mooie glazen karaf met whisky glazen in. Je kunt alle kanten op.