goed klusbedrijf

Hoe herken je een goed klusbedrijf?

Geplaatst door

Klusbedrijven zijn er in alle soorten en maten. Van grote bekende organisaties tot eenmanszaken, er is een groot aanbod. Veel klusbedrijven draaien momenteel overuren nu iedereen spontaan bedenkt om spaargeld te stoppen in een verbouwing. Als je op zoek bent naar een bedrijf die jou kan helpen met bouwen of verbouwen, is het soms lastig om te bepalen wat een goede organisatie is om mee in zee te gaan. Door te kijken naar certificaten als ISO 140001, lezen van reviews en het doen van voldoende onderzoek, kies jij de organisatie die jou kan helpen bij je klus.

Beoordelingen

Elke organisatie zal zijn best doen om zichzelf zo goed als mogelijk te verkopen. Door een gelikte website en mooie praatjes denk je altijd dat je met een betrouwbare en goede partij te maken hebt. Dit is logisch, maar voor consumenten is het wel lastig om te bepalen welke partij zijn beloften nou echt waarmaakt. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar ervaringen van anderen. Dit kan door de reviews te lezen op internet, vaak zijn er genoeg te vinden. Ook kun je het bouwbedrijf vragen naar recente referenties. Op die manier kan je een beter beeld krijgen van ervaringen van anderen met het bedrijf voordat je ermee in zee gaat. Je kunt natuurlijk ook bekenden vragen of zij goede ervaringen hebben met een bepaald bedrijf.

Nog meer onderzoek

Nu je positieve ervaringen hebt gevonden, betekent niet bij voorbaat dat je met een goede partij in zee gaat. Er zijn nog een aantal consumenten websites waar je op kunt kijken of er bepaalde klachten binnen zijn gekomen over een bedrijf. Positieve reviews op Google zeggen dus niet alles.

Afspraken en communicatie

Als je een bedrijf hebt gevonden die goed anvoelt en waarmee je in zee wil, is het tijd om afspraken te maken. Wanneer je niet duidelijk op papier hebt staan wat je wil, kan hier later alleen maar onenigheid over ontstaan. Leg niet alleen vast wat je precies gedaan wil hebben, maar ook in welke periode en tegen welke kostprijs.

Certificaten

Tot slot geven certificaten nog een richtlijn over de werkzaamheden van een klusbedrijf. Niet elk certificaat is daarbij even relevant, ze kunnen uiteenlopen van kwaliteitcertificaten (ISO9001) tot aan privacy- en cybersecurity (ISO 27701). Vaak vindt je dergelijke certificaten terug op de website van het bedrijf, maar je kunt hier natuurlijk ook zelf naar vragen.