Hoe brand door elektriciteit vermijden?

Geplaatst door

Voor veel woningbezitters vormt een brand in huis een van hun grootste nachtmerries. Dit is niet voor niets! Als gevolg van een brand binnen uw woning kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Een brand kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een explosie als gevolg van een gaslek binnen uw woning, een brand als gevolg van open vuur wat aan is blijven staan,enzovoorts. Wist u dat een brand ook veroorzaakt kan worden door elektra klussen, die op een verkeerde wijze uitgevoerd zijn? In dit artikel vertellen we u meer over hoe u brand door elektriciteit kunt vermijden door fouten bij klussen met elektra.

Kortsluiting kan een brand in huis veroorzaken

Een brand als gevolg van fouten bij het uitvoeren van klussen op het gebied van elektra, worden vaak veroorzaakt door een kortsluiting in huis. Een kortsluiting kan in verschillende situaties ontstaan. Denk aan een kortsluiting in een oud elektrisch apparaat, zoals een waterkoker, een kortsluiting door elektrakabels die niet goed op elkaar worden aangesloten, een kortsluiting door kabels die te dicht tegen elkaar aan liggen, enzovoorts.

Op internet vindt u handige stappenplannen, waarin wordt uitgelegd hoe elektriciteitskabels aangelegd moeten worden. De kans op een kortsluiting neemt zo sterk af! Ook vindt u op internet instructies voor het plaatsen van een stopcontact, of het aansluiten van een punt voor de verlichting.

Hulp van een elektricien inschakelen

Wanneer u twijfelt over uw eigen vaardigheden op het gebied van elektrawerkzaamheden, kunt u een elektricien inschakelen. Een elektricien beschikt over de benodigde kennis en kunde om deelektraklussen tot een goed einde te brengen. De kans op een kortsluiting en daarmee een brand in huis, neemt zodoende sterk af.

Heeft u toch te maken met een kortsluiting? Laat deze in dat geval zo snel mogelijk oplossen en schakel de hulp van een elektricien in.