Het verschil tussen een modern en ouderwetse stapelaar

Het verschil tussen een modern en ouderwetse stapelaar

Geplaatst door

Je kunt eigenlijk wel zeggen dat een ouderwetse stapelaar handbediend is en een moderne stapelaar een electrische stapelaar is. Zowel een handbediende als een elektrische stapelaar wordt ingezet om productieprocessen binnen kleine ruimtes zo effici├źnt mogelijk te maken. Er is een grote keuze uit handbediende en elektrische stapelaars, zowel nieuw als tweedehands. Tegenwoordig zijn eigenlijk alle soorten stapelaars comfortabel voor de gebruiker. Iedere soort stapelaar biedt specifieke opties voor de gebruiker aan. Om deze reden kan het weleens moeilijk zijn om de juiste elektrische stapelaar voor jouw logistieke situatie uit te kiezen. Je kunt uiteraard altijd contact opnemen met de verkoper om advies te vragen voor jouw logistieke situatie.

Een elektrische stapelaar met een staplatform

Er zijn twee soorten elektrische stapelaars die je kunt aanschaffen. Er is een elektrische stapelaar met een staplatform waarmee deze een hogere productiviteit levert. Met een stapelaar van deze soort kun je goederen vervoeren over lange of korte afstanden en tevens over hellingen. Je kunt deze soort elektrische stapelaar gebruiken voor lange diensten of diensten die kort na elkaar worden uitgevoerd. Dit soort stapelaar kan tevens een gewicht tot 1500 kg heffen en kan zowel zittend als lopend bediend worden. Op deze manier weet je zeker dat er sprake is van een optimale productiviteit.

Een meeloopstapelaar

Dan is er nog een meeloopstapelaar die tot 2000 kg kan heffen. Dit soort elektrische stapelaar wordt met name gebruikt in kleinere ruimtes zoals bijvoorbeeld een opslagruimte in een supermarkt. Dankzij het ontwerp heeft de bestuurder een optimaal zicht op de vorkpunten en hierdoor is de stapelaar makkelijk in gebruik.

Een vrijdragende stapelaar

Daarnaast zijn er ook nog vrijdragende stapelaars te koop die een contragewicht hebben. Deze vrijdragende stapelaars worden vaak ingezet om goederen op een middelhoog of laag niveau te plaatsen. Er wordt met name gebruik gemaakt van dit soort stapelaars op het moment dat een stapelaar met een draagarm zijn werk niet kan doen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het heffen van gesloten pallets direct van de grond.

Tips bij het gebruik van een elektrische stapelaar

Het is belangrijk dat het werken met een stapelaar veilig gebeurd en om deze reden dient er rekening gehouden te worden met een aantal zaken. Het is belangrijk dat de medewerker instructies krijgt voor het gebruik. Voordat er begonnen wordt met werken moet een controle plaatsvinden. Kies een betrouwbare stapelaar uit, laat de stapelaar jaarlijks keuren, houdt de ondergrond waarop gewerkt wordt schoon en vlak en zorg ervoor dat de stapelaar begrensd is.