Het plannen van een aangepaste kast

Geplaatst door

Hoe plan je een functionele inloopkast en organiseer je de onderdelen op basis van de volgorde van eisen? Voordat u een kleedkamer plant, moet u weten of deze over de nodige infrastructuur beschikt om alle kleren op te bergen en de toegang voor de gebruiker te vergemakkelijken.
De inloopkast zorgt voor een praktische en organisatorische inrichting in het dagelijks leven. Maar om deze functies te vervullen, moet het zorgvuldig worden gepland, zodat het de nodige infrastructuur heeft om alle kleren op te bergen en de toegang voor de gebruiker te vergemakkelijken. Bekijk vervolgens de tips voor het opzetten en organiseren van uw aangepaste inloopkast.

Aantal kleding

Om de grootte van de inloopkast en het ideale aantal planken en laden te bepalen, is het noodzakelijk om te weten hoeveel stukken gemiddeld op hun plaats worden gehouden.
Het is belangrijk dat de garderobe voldoende ruimte heeft om alle kleding en accessoires op te bergen en te voorkomen dat de stukken zich opstapelen.
Lege compartimenten moeten ook worden vermeden, omdat ze de ruimte zonder harmonie verlaten. Het is de moeite waard om te onthouden dat de vrouw ruimte nodig heeft om tassen en schoenen op te bergen.

Organisatie

Een gedeelde inloopkast voor mannen en vrouwen heeft infrastructuur nodig om hun kleren te kunnen dragen.
Aan de vrouwelijke kant zijn specifieke nissen nodig voor het opbergen van tassen, make-up en schoenen, hoge hangers voor lange jurken, hangers voor shirts en korte jurken.
Paletots, shirts en broeken voor mannen moeten worden opgehangen aan hangers, die aan hangers kunnen worden gehangen. Het is ook noodzakelijk om een ruimte te hebben die gewijd is aan dassen en schoenen.

Distributie van onderdelen

De manier waarop de stukken worden verdeeld, bepaalt de bruikbaarheid van de inloopkast. Op de hoge planken staan de onderdelen die niet dagelijks worden gebruikt – zoals koffers en hoeden bijvoorbeeld. Kleding die opgevouwen wordt, kan op planken worden gestapeld. De stukken die gespannen moeten worden, zoals shirts en broeken, hebben hangers nodig.

Functionaliteit

Een effici├źnte inloopkast is de kast die de bewoner meer praktisch maakt. Schuifdeuren maken bijvoorbeeld het dagelijks leven gemakkelijker. De compartimenten moeten daarom binnen handbereik zijn. Als de planken hoog zijn, is het raadzaam om een veilige ladder te hebben om de onderdelen te hanteren.
De inloopkast moet strategisch worden gepland voor het milieu door een professional die de afstand tussen de planken en de diepte van de compartimenten kan aangeven.

Verlichting en ventilatie

Directe verlichting – die de hele omgeving bestrijkt – is het meest geschikt, omdat het contact met kleding vergemakkelijkt.

LED’s kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in laden en schoenenrekken die niet warm worden. Maar ongeacht de lamp of locatie moet het licht wit of geel zijn om de kleur van de stof niet te verstoren. Het milieu moet ook goed geventileerd worden om schimmel en andere problemen te voorkomen.

Het organiseren van dozen

Organizer boxen kunnen worden gebruikt om documenten in de kast op te bergen zonder dat er een rommel ontstaat. Ze kunnen ook gebruikt worden om de kast te versieren, zolang ze maar gemaakt zijn van een materiaal dat harmonieert met het meubilair.

Bron: renovatienieuws.nl