dakinspectie

Het belang van een dakinspectie

Geplaatst door

Iedere woning is voorzien van een dak. Dat is maar goed ook, aangezien wij het anders erg moeilijk hadden tijdens de winterse dagen. Dankzij het dak kunnen wij heerlijk onderduiken in onze verwarmde woning, terwijl het dak de neerslag en kou buitenhoudt. Het dak kampt echter wel dagelijks met de verschillende weersomstandigheden.

Aangezien het dak de ene dag in de volle zon staat, maar de volgende dag de stromende regen tegenhoudt, is het begrijpelijk dat het dak op termijn in kwaliteit verminderd. Om deze reden streeft het dak regelmatig naar onderhoud. Om achterstallig onderhoud te voorkomen, kan een dakinspectie erg praktisch zijn.

Wat gebeurt er bij een dakinspectie?

Tijdens een dakinspectie zal een dakinspecteur alle onderdelen van het dak nalopen op eventuele schade. Hierbij worden onder meer de dakbedekking, het onderdak, de aansluitingen en de afvoer gecontroleerd. Dankzij de vele jaren ervaring weet een dakinspecteur exact welke onderdelen gevoelig zijn voor achterstallig onderhoud en kunnen leiden tot een lekkage. Na de dakinspectie zal de dakinspecteur zijn bevindingen en dakadvies, beschreven in een duidelijk verslag, delen met de bewoners, waarna de bewoners kunnen beslissen of zij actie ondernemen.

Hoe vaak vindt een dakinspectie plaats?

De bewoners kunnen zelf bepalen wanneer en hoe vaak een dakinspectie plaatsvindt. Het is echter wel verstandig om eenmaal per jaar een dakinspectie plaats te laten vinden. Dit kan ook vaker zijn wanneer u problemen ervaart of denkt dat het nodig is. De norm is een zodat mogelijke problemen op tijd worden opgespoord en kunnen worden verholpen. Voor de inspectie hoeft u geen zorgen te maken over eventuele benodigdheden. Ze inspecteur neemt alle spullen mee die hij nodig zal hebben om uw dak te controleren.

Waarom is een dakinspectie belangrijk?

Hoe ouder het dak is, hoe belangrijker het is om regelmatig een dakinspectie plaats te laten vinden. De kans dat het dak op termijn zwakke plekken vertoont, is groter naarmate het dak ouder wordt. Om vervelende gevolgen als een lekkage te voorkomen, kan een dakinspectie aantonen welke onderdelen van het dak vervanging nodig hebben. Op die manier kunnen grote gevolgen voorkomen worde wanneer u bijtijds een inspectie laat doen.