Het aanleggen van vloerverwarming

Geplaatst door

Er is veel dat in het voordeel spreekt van het laten aanleggen van vloerverwarming. Heel erg veel zelfs. Het feit dat steeds meer mensen voor deze vorm van verwarming kiezen spreekt wat dat betreft boekdelen. Doorgaans wordt met vloerverwarming bedoeld dat de verwarming in de cement dekvloer gefreesd wordt. Tegenwoordig kun je echter ook kiezen voor vloerverwarming elektrisch. Deze vorm van verwarming bedien je heel simpel met een app op je smartphone.

Zeer comfortabele omgevingswarmte en als hoofd- of als bijverwarming toepasbaar

Vloerverwarming biedt zeer comfortabele omgevingswarmte. Er worden sleuven van 20 millimeter in de vloer gemaakt waarin de verwarming komt te liggen. Overigens kun je vloerverwarming zowel als hoofd- als als bijverwarming gebruiken. Mocht het infrezen van de verwarming nou geen optie voor je zijn of mocht dit simpelweg onmogelijk blijken, dan kun je prima uit de voeten met elektrische verwarming.

Laat de specialist het gehele proces voor zijn rekening nemen

In alle gevallen is het zeer verstandig om de verwarming aan te laten leggen door een specialist. De specialist zal dan het gehele proces voor zijn rekening nemen. Dus van het stofvrij infrezen tot het aansluiten van het systeem. Daarbij hoort ook het leggen van de vloer, bijvoorbeeld van PVC of hout. Ook egaliseren laat je dan aan een externe partij over. Het gehele proces van het aanleggen van verwarming hoeft al met al nog geen drie dagen te duren. De professionals voorkomen gaten in de vloer door gebruik te maken van steeds de juiste materialen. Zo wordt bij verwarming in de vloer altijd gewerkt met krimpvast materiaal en wordt bovendien stofvrij gewerkt. Zelf mis je vaak zowel kennis van verwarming als kennis van dergelijke materialen. Uitbesteden is voor wie het beste resultaat wenst gewoon het beste.

Geen hak- en breekwerk en aanleggen binnen drie dagen is mogelijk

Moet je kiezen tussen een traditionele vloerverwarming of een elektrische variant?  Dan is het goed om de voordelen die de twee verschillende systemen bieden eens nader onder de loep te nemen. Als je kiest voor de traditionele verwarming voor in de vloer, dan krijg je niet te maken met hak- en breekwerk en wordt de bestaande vloer bovendien niet verhoogd. De verwarming bespaart je energie en je kunt de verwarming aansluiten op de bestaande cv-ketel of de stadsverwarming. Het gehele installatieproces hoeft niet langer dan drie dagen te duren en een dergelijke verwarming staat garant voor minder stof circulatie.

Bij elektrische vloerverwarming is van onderhoud geen enkele sprake meer

De voordelen die elektrische verwarming biedt is dat er geen onderhoud noodzakelijk is en je die kosten dus al bespaart. Er is geen afschrijving en vaak krijg je op een elektrische verwarming voor in de vloer zeker tien jaar garantie. Er is bovendien geen sprake meer van CO2 uitstoot en de verbruikskosten zullen aanzienlijk dalen. Je kunt dit systeem daarnaast prima met behulp van een app aansturen en de elektrische verwarming sluit je aan op verschillende thermostaten. Welke? Dat bepaal je zelf. Streep dus voor en nadelen tegen elkaar weg en kies die verwarming die bij jou past. Nooit eerder zal de warmte in je huis zo comfortabel aangevoeld hebben.

Lijkt het aanleggen van vloerverwarming je wel wat? Neem een kijkje bij Vloer en Raamdecor voor het complete aanbod.