Haal het maximale uit een kale grote muur

Geplaatst door

Een muur in huis heeft natuurlijk een bouwkundige functie, maar kan ook prima gebruikt worden om sfeer en gezelligheid in je huis te brengen. Zowel voor creatievelingen als voor mensen met twee linkerhanden is het prima mogelijk om je muur om te bouwen naar een prachtig element dat een echte blikvanger in jouw huiskamer wordt. Wij zetten een aantal mogelijkheden op een rij om van jouw kale, grote muur, een prachtige wand kunt maken.

Hang een schilderij op

Een schilderij is al jaren een hele populaire manier om van een kale muur iets moois te maken. Het grote voordeel van een schilderij is dat het in allerlei vormen, soorten en maten te verkrijgen is. Zo kan een klein, subtiel schilderij mooi passen in het ene huis, terwijl in het andere huis een groot schilderij beter tot zijn recht komt. Er wordt wel eens gezegd dat je het perfecte schilderij niet moet zoeken, maar dat je er een keer tegenaan moet lopen. Wie goed zoekt, zal echter snel iets leuks vinden.

Gepersonaliseerde posters

Een poster aan de muur klinkt misschien wat suf, maar posters zijn enorm aan populariteit aan het winnen. Posters zijn vaak een stuk voordeliger dan schilderijen en zijn bovendien erg eenvoudig op te hangen. Het leuke aan posters is dat je het tegenwoordig helemaal naar eigen wens kunt laten maken. Je kiest dan voor een gepersonaliseerde posters. Denk bijvoorbeeld aan een poster van jouw woonplaats, of een poster die ontworpen is door een designer met een herinnering aan een moment dat voor jou bijzonder is.

Maak een muurschildering

Deze optie is een mogelijkheid voor de creatievelingen onder ons. Aan de hand van de ruimte die beschikbaar is kun je een schets maken, om vervolgens te beginnen met je muurschildering. Je bent zelf de baas over het ontwerp en kunt dus zo ver gaan als je zelf wil. Wat zul je trots zijn als jouw eigen creatie dé blikvanger van je huis is.