Gietvloeren

Gietvloeren: Hierom kies je ervoor

Geplaatst door

Op zoek naar gietvloeren? Dan ben je al een stap in de goede richting. Je moet immers eerst precies weten waar je naar op zoek bent voordat je een daadwerkelijke keuze kunt gaan maken. Vaak is dit niet heel eenvoudig, omdat er veel criteria zijn. Daarbij zijn er veel specialisten waar je aan kunt gaan denken. Een van de specialisten is G-Vloeren. Maar wat maakt deze vloeren nou zo uniek en waarom passen ze in verschillende ruimtes? Onderstaande informatie toont aan waarom je het beste voor een gietvloer kunt kiezen in plaats van een andere vloer.

Gietvloeren kunnen overal geplaatst worden

Gietvloeren kennen veel verschillende toepassingsmogelijkheden. Dit maakt het een geschikte vloer voor verschillende ruimtes. Zo gaan veel mensen voor deze vloer in de woonkamer. Het geeft een moderne en luxe uitstraling. Echter kent de gietvloer ook verschillende eigenschappen waardoor je hem in de slaapkamer, badkamer of het toilet kunt plaatsen. Dit komt doordat de vloer volledig waterdicht is. Water kan hierdoor eenvoudig weggehaald worden en zal geen schade aanbrengen aan de vloer of de ondergrond waarop de vloer gelegd is. Het kan hierdoor al snel tot een van de betere oplossingen behoren.

Ook voor de industriële sector toe te passen

Daarbij worden gietvloeren ook vaak in de industrie gebruikt. Dit komt doordat de schoonmaak eenvoudig is en de vloer niet zomaar zal slijten. De vloer kan namelijk tegen verschillende chemicaliën. Als er al een keer iets op de vloer terecht komt, kan dit gewoon weggehaald worden en is de vloer nog net zo mooi als hij in eerste instantie was. De industriële sector is hierdoor ook sneller klaar met schoonmaken aan het einde van een werkdag. Even met een dweil er overheen is namelijk alles wat ervoor nodig is om het er weer hygiënisch uit te laten zien.

Slijtage is bijna niet meer mogelijk

Gietvloeren zijn daarbij altijd met weinig slijtage. Doordat je te maken hebt met een naadloze vloer, zal vuil of water geen kans krijgen om ergens tussen te zitten. Normaal zou bijvoorbeeld zand al in de naden kunnen zitten, waardoor je er tijdens het overheen lopen krassen mee veroorzaakt. Hier heb je geen last meer van met een gietvloer. Daarbij hoef je dus ook minder op te letten wat je doet met de vloer. Wel moet je er altijd rekening mee blijven houden dat ook hier de bovenste laag uiteindelijk kan gaan slijten. Vooral bij epoxy kan dit gebeuren.

Een hogere prijs voor kwaliteit

Uiteindelijk zijn gietvloeren voor ieder budget te verkrijgen. De startkosten voor de plaatsing liggen wel vrij hoog. Ook moet je rekenen op 70 tot 80 euro per vierkante meter bij deze vloeren. Het ligt daarbij wel in een lijn met de plaatsing van een tegelvloer. Tegelvloeren zijn echter niet altijd te combineren met vloerverwarming. Deze kunnen namelijk al snel scheuren gaan bevatten als er temperatuurschommelingen zijn. Een gietvloer kan de hitte beter aan en zal daarom geen scheuren gaan vertonen als je de verwarming een aantal graden omhoog zet.