Gevel impregneren

Gevel impregneren: wat zijn de voordelen?

Geplaatst door

Het kan voorkomen dat een gevel erg nat is, waardoor er vocht in de muur is gekomen. Het vocht komt moeizaam uit de gevel, waardoor die vochtig blijft en op termijn problemen kan veroorzaken. De oplossing voor vocht in muren is het impregneren van je gevel. Je gevel impregneren doe je door de muur te voorzien van een dun laagje impregneermiddel, waardoor de gevel niet langer waterdoorlatend is. 

Gevel impregneren: voordelen op een rijtje!

Een gevel impregneren wordt dus eigenlijk gedaan om de gevel waterafstotend te maken. Hieronder hebben we de grootste voordelen van je gevel impregneren op een rijtje gezet.

  • Beter binnenklimaat. Een voordeel van je gevel impregneren is dat het binnenklimaat flink verbeterd. Door het impregneren komt er minder vocht in de gevels van je huis, waardoor je ook minder last zal hebben van vocht in huis. Vocht in huis zorgt voor een ziekmakend binnenklimaat waarin bacillen en bacteriën vrij spel hebben. Het impregneren van je gevels voorkomt dit en zal dus gezondheidsvoordelen hebben.
  • Gevel beschermen tegen vocht van buitenaf. Het aanbrengen van een laag impregneermiddel zorgt ervoor dat je gevel waterafstotend is en dus geen vocht meer doorlaat. Dit zorgt ervoor dat de gevel van je woning in een mooie staat zal blijven. Voordat de gevel geïmpregneerd wordt is het van belang dat de gevel eerst in een goede conditie wordt gebracht. Zorg voor een goede gevelreiniging voordat het impregneermiddel wordt aangebracht.
  • Isolatie. In feite is het laten impregneren van je gevel een vorm van isolatie. Terwijl je de gevel bewapend tegen vocht zorg je er ook direct voor dat je minder kwijt bent aan stookkosten. Een woning met geïmpregneerde muren heeft een minder vochtig klimaat, waardoor die minder koel en kil aanvoelt.
  • Opknapbeurt. Het laten impregneren van je gevel betekent ook direct een opknapbeurt. Oudere muren die beginnen de brokkelen moeten eerst gerenoveerd worden. Bij gevels in prima staat is het alleen nodig om de gevel grondig te reinigen, bijvoorbeeld door het gebruik van een hogedrukspuit.