Geschikte plafondpanelen plaatsen

Geschikte plafondpanelen plaatsen

Geplaatst door

Je hebt net een huis gekocht en er moet nog het nodige in gebeuren. Althans, je wilt natuurlijk alles naar eigen keuze en smaak inrichten.

Zo wil je de muren voorzien van een ander kleurtje. Er komt een nieuwe vloer in. Er word een nieuwe keuken geplaatst. En het plafond ziet er ook niet meer al te best uit.

Het plafond ga je zelf vervangen door middel van plafondpanelen. Hoe pak je dit aan?

Plafondpanelen

Voor het maken en plaatsen van een plafond wordt veelal gebruik gemaakt van plafondpanelen. Deze zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Ze verschillen in diktes en lengtes en daarnaast zijn ze nog beschikbaar met verschillende opties.

Om te beginnen een tip. Als je de mogelijkheid hebt om een verlaagd plafond aan te brengen in bijvoorbeeld je woonkamer, dan kan dit verstandig zijn om te overwegen. Een ruimte met een verlaagd plafond kan namelijk zorgen voor een lagere energie rekening. Dit omdat de inhoud van de ruimte dan kleiner is en er minder energie nodig is om deze te verwarmen.

Dunne of dikke plafondpanelen

Er zijn dunne en dikke plafondpanelen. En dan ook nog vele diktes daar tussen in natuurlijk.

Hoe dikker de panelen hoe milieuvriendelijker ze zijn. En hoe beter het is voor jouw portemonnee. Het is namelijk zo dat hoe dikker het paneel is, hoe minder warmte en dus energie deze door laat. Er gaat minder energie verloren. De warmte blijft langer hangen en de verwarming zal minder snel aan slaan. Dit scheelt kosten voor jouw.

Plafondpanelen met isolatie

Als je plafondpanelen gaat aanschaffen, kijk dan meteen even naar panelen waarbij isolatie is verwerkt. Als je toch investeert, zou ik voor deze variant gaan. Ze zijn over het algemeen wat duurder, maar op de lange termijn betaald het zich weer terug. Ook weer vanwege het terugdringen van het energieverbruik.

Plafondpanelen badkamer

Ga je in de badkamer het plafond vernieuwen en nieuwe plafondpanelen plaatsen? Dan is het van belang te letten op de mate van vochtbestendigheid. In een badkamer waar regelmatig warm water stroomt en er veel warme damp hangt ben je dit echt nodig. Je wilt natuurlijk niet na een jaar alweer een nieuw plafond plaatsen.

Kleuren

Plafondpanelen kun je verkrijgen in alle denkbare kleuren. Je kunt dus ook je plafond direct naar eigen smaak aanbrengen. Je hoeft niet achter met de kwast in de weer.

Hulpmiddelen

Er zijn handige hulpmiddelen voor het plaatsen van de panelen. Vraag bij de bouwmarkt om tips hiervoor en zij zorgen dat je probleemloos jouw plafond kunt maken.

Bron: Superrenovatie.nl