Genieten van een mooie, moderne keuken met deze tips

Geplaatst door

Tegenwoordig kiezen heel wat mensen in hun woning voor de integratie van een moderne keuken. Een moderne, hedendaagse keuken kan een belangrijke meerwaarde vormen voor in elke woning. Niet alleen op vlak van uitstraling, maar ook voor wat de praktische kant betreft. Een mooie, moderne keuken in je huis integreren betekent in de praktijk eveneens dat je bent verzekerd van een zeer mooie blikvanger. In ieder geval, ben jij ook iemand die houdt van een strakke en moderne woning en wil je graag de best mogelijke, moderne keuken kunnen kopen? Hou dan absoluut rekening met de tips zoals hieronder aangegeven!

1.) Kies voor ingewerkte keukentoestellen

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij een moderne keuken realiseren heeft betrekking tot het feit dat keukenapparatuur bij voorkeur wordt ingewerkt en dus niet zichtbaar in de keuken aanwezig is. Dit geldt zowel voor grote als voor kleine(re) toestellen. Door al je keukenapparatuur netjes weg te werken creëer je een rustig en strak geheel waar je met alle plezier in zal willen koken!

2.) Greeploze keukenkasten zijn altijd interessant

De meeste mensen vinden het belangrijk dat er in een moderne keuken dus zo weinig mogelijk zaken visueel zichtbaar zijn. Dit kan je ongelofelijk ver doortrekken. Wist je bijvoorbeeld dat er in een moderne keuken doorgaans wordt gekozen voor het gebruik van greeploze kasten? Door te kiezen voor greeploze kasten welke met een druksysteem werken wordt ervoor gezorgd dat je eenvoudig de kasten kan openen zonder dat er aan de buitenkant ook maar iets zichtbaar is. Op deze manier ontstaat een bijzonder strakke afwerking zonder storende elementen die de eenheid in je keuken kunnen verstoren. Bij een moderne keuken is de keuze voor een greeploos design in de praktijk dan ook vaak al snel gemaakt.

3.) Een strak kookeiland is altijd een uitstekende keuze

Bij het realiseren van een moderne keuken wordt er vandaag de dag steeds vaker voor gekozen om gebruik te maken van een strak kookeiland. In dit kookeiland kunnen verschillende cruciale onderdelen van een keuken zijn terug te vinden. Het gaat hierbij concreet om de volgende zaken:

  • Een geïntegreerde spoelbak;
  • Een kookplaat;
  • Stopcontacten voor diverse keukentoestellen;

Bij het realiseren van een kookeiland in een moderne keuken spreekt het voor zich dat je ook rekening zal willen houden met het materiaal waar bijvoorbeeld het werkblad uit moet bestaan. Op dit vlak is het mogelijk om een keuze te maken uit heel wat verschillende opties. We maken op dit vlak een onderscheid tussen niet alleen Corian en Dekton, maar ook tussen glas en inox en wat ook te denken van composiet en beton? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Let op, de keuze van dit materiaal zal voor een groot deel de uitstraling van je moderne keuken bepalen.

4.) Denk goed na over het kleurgebruik in je moderne keuken

Tot slot is het bij de realisatie van een moderne keuken ook altijd belangrijk om goed stil te blijven staan bij het kleurgebruik. Bijzonder veel mensen kiezen bij een moderne keuken voor een gelakte versie in bijvoorbeeld wit of zelfs zwart. Ook andere, vrij neutrale kleuren zoals grijs of zelfs donker bruin worden in gelakte uitvoering steeds vaker in een moderne keuken geïntegreerd. In ieder geval, voor het kunnen creëren van een strak en modern eindresultaat is het in de praktijk altijd belangrijk om goed na te denken over de gewenste kleur.

Voor een compleet aanbod aan moderne keukens neem je een kijkje bij de moderne keukens op de website van Superkeukens.