occasion bestelbus

Geld besparen met een occasion bestelbus

Geplaatst door

Wie werkzaam is in de bouw weet dat de kosten hiervan regelmatig hoog uitpakken. Geld besparen is daarom altijd fijn, het liefst zoveel mogelijk tegelijk. Wanneer je toe bent aan een (nieuwe) bestelbus, is de aanschaf van een occasion zo’n manier om te besparen. Je betaald namelijk aanzienlijk minder voor een gebruikte auto. Als je een beetje handig hebt kun je daarnaast klein onderhoud zelf uitvoeren. Occasion bestelbussen zijn er van alle merken, van Ford occasions tot aan Mercedes busjes, en dat allemaal tweedehands.

Leasen of kopen?

Voor occasion bestelwagen heb je de keuze tot leasen en kopen. Bij kopen ben je zelf de eigenaar van de bestelbus, maar moet je ook genoeg geld hebben om de aankoop te doen. Gelukkig zijn de aanschafkosten voor tweedehands bestelbussen een stuk lager dan voor nieuwe. Heb je niet genoeg geld voor de aanschaf van een bestelbus? Dan kan leasen juist weer een goed alternatief zijn. Je gaat dan als het ware een lening aan waaraan je maandelijks betaald. Daarin zitten kosten voor reparatie en onderhoud bijvoorbeeld al inclusief. Echter wordt je dan geen eigenaar van de bestelauto, dus zal je deze ook weer moeten inleveren.

Voordelen van een bestelauto

Bestelauto’s brengen diverse voordelen met zich mee. Zo heb je over het algemeen veel ruimte om goederen te vervoeren die je kan gebruiken voor werkzaamheden. Daarnaast is er op de tweedehands markt een ruim aanbod waardoor er altijd wel een soort tussen zit die past bij jouw wensen. Ben je bijvoorbeeld specifiek op zoek naar een model van Opel, dan kun je dit gemakkelijk op internet opzoeken en vind je een ruim aanbod aan soorten en maten.

Nadelen

Uiteraard zitten er niet alleen maar voordelen aan (occasion) bestelbussen. Ze zijn namelijk over het algemeen wat ouder en groter. Dit betekent dat er tijdens het rijden veel brandstof wordt verbruikt. Dit is kostbaar en daarnaast niet goed voor het milieu. Een elektrische bestelbus zou daarvoor beter zijn, maar daarvan is het aanbod op de occasion markt weer een stuk kleiner.

Dus, de aanschaf van een occasion bestelwagen is een stuk lager dan bij een nieuwe bestelwagen, maar je moet wel rekening houden met extra kosten voor onderhoud en benzine of diesel.