Garagevloer coating: de charme en voordelen van coating in de garage

Geplaatst door

Heb je een garage die een nieuwe vloer nodig heeft? Dan kun je qua vloersoorten kiezen uit tal van varianten. De garagevloer van een speciale coating voorzien is een van de populairste vloersoorten die op dit moment in garages gebruikt worden. Maar wat is nu precies de charme van garagevloer coating gebruiken? Welke voordelen heeft coating voor de garagevloer precies? En wat zijn de mogelijkheden als je een garagevloer coating wilt laten leggen?

Een betonnen garagevloer heeft de nodige nadelen

Vroeger was de betonnen vloer voor in de garage de standaardvloer die gebruikt werd. En nog steeds komt deze vloersoort veel voor. Helaas hebben betonvloeren enkele nadelen. In de eerste plaats zijn vloeren van beton visueel lelijk. Ze zien er rommelig uit. Ten tweede beschadigen ze snel. In de gleuven en breuken van het beton komt dan veel stof en vuil te zitten. Ook vetten en vocht trekken gemakkelijker een betonvloer in als deze beschadigd is.

Een fraaiere en strakkere uitstraling met coating

Een coating voor de garagevloer heeft een veel fraaiere en strakkere uitstraling dan puur beton als garagevloer gebruiken. Maar in vergelijking met kaal beton heeft een coatingvloer gebruiken nog wel meer voordelen te bieden. Naast de uitstraling is dit vooral het praktische gebruik van een garagevloer met coating.

Gebruikmaken van een coating voor de garagevloer is erg praktisch

Het is vooral het gebruiksgemak dat een coatingvloer in de garage laten leggen zo aantrekkelijk maakt. Zo is een coatingvloer lekker strak en glad, waardoor deze eenvoudig schoon te maken is. Met ene zwabber en doek kun je de vloer op een eenvoudige manier schoon en hygiënisch houden. Vuil en stof kunnen bij een coatingvloer in de garage namelijk niet in naden gaan zitten en zich ophopen. Hierdoor blijft een vloer in de garage met een coatinglaag een stuk schoner en hygiënischer dan bijvoorbeeld een vloer van beton.

Bijzonder lange levensduur

Een coatinglaag op de garagevloer aanbrengen heeft niet alleen als pluspunt dat de vloer goed schoon en fris te houden is. Voordelig is ook dat de levensduur door de coatinglaag aanzienlijk verlengd wordt. Er kan via de coating namelijk geen vocht de vloer intrekken, waardoor betonrot of vloerrotting wordt voorkomen. Voorts zorgt de coatinglaag ervoor dat de vloer goed beschermd is tegen slijtage. Het resultaat: een coatingvloer gaat tientallen jaren moeiteloos mee, zonder noemenswaardig onderhoud.

Diverse voordelen qua persoonlijke voorkeur en vormgeving

Een van de grote voordelen van coatingvloeren in de garage gebruiken, is het het feit dat je de vloer helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. Qua kleuren heb je bijvoorbeeld veel keuze. Maar ook kun je kiezen voor specifieke patronen in de vloer, zoals pijlen om de looprichting aan te geen richting een nooduitgang. Of je kunt met lijnen aangeven wat de ideale plek is om de auto in te parkeren. Of je laat een origineel of spannend profiel inde vloer aanbrengen. Met een coatingvloer is dit allemaal mogelijk en snel geregeld.Verder kun je ook aparte secties in de garage creëren door de coatingvloer te belijnen.

Een voordelige soort vloer

Je ziet het: als je in jouw garage een coatingvloer wilt aanleggen, kun je daarmee alle kanten op. Aantrekkelijk is daarbij dat een coatingvloer naar verhouding een voordelige vloersoort is. Doordat de coatinglaag over een bestaande bodem wordt gelegd, is coating een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een gietvloer.