Eenvoudig een groene tuin met haagelementen

Geplaatst door

De natuur staat er momenteel prachtig bij. Niet alleen de struiken in de tuin, maar ook in het wild staan er diverse struiken in bloei. Dé perfecte tijd om een mooi veldboeket te plukken! Wanneer je een wandeling maakt, kom je van alles tegen. Niet alleen bloemen, maar ook allerlei andere soorten struiken. Een mooi moment om inspiratie op te doen voor je eigen tuin. Ben je op zoek naar een snelle manier om meer groen in de tuin te krijgen? Denk dan eens aan kant en klare haagelementen. Wat zijn kant en klare haagelementen nu eigenlijk precies? En wat kun je er allemaal mee? In deze blog gaan we erop in.

Wat zijn haagelementen?

Om te beginnen staan we even stil bij wat haagelementen nu eigenlijk precies zijn. Eenvoudig gezegd zijn dit haagplanten die al bijna helemaal volgroeid zijn. Hiermee creëer je direct een dichte, (bijna) volgroeide haag en geniet je direct van privacy en beschutting in de tuin. Voordat de haagelementen bij jou in de tuin terecht komen, groeien meestal in een kwekerij. Hier krijgen ze alle aandacht en verzorging om uitstekend te kunnen groeien. Zodra ze de juiste hoogte hebben bereikt, worden ze verkocht.

Verschillende haagelementen

Haagelementen zijn er in verschillende soorten en maten. Het fijne hieraan is dat je jouw favoriete plantensoort kunt kiezen. Maar welke haagelementen zijn er nu eigenlijk allemaal? Allereerst maken we onderscheid tussen gewone en grote haagelementen. Het verschil zit ‘m voornamelijk in de hoogte van de haag. Gewone haagelementen zijn meestal rond de 100 cm hoog, grote haagelementen zijn vaak zo’n 180 cm hoog. Het handige aan deze verschillende maten is dat er altijd wel een maat haagelementen is die past bij jouw doel. Zijn de laagste haagelementen naar jouw zin nog net iets te hoog? Je kunt er natuurlijk altijd een stukje af snoeien. Of ga voor een paar jonge haagplantjes.

Diverse plantensoorten

 Zoals hierboven al genoemd, zijn haagelementen verkrijgbaar in verschillende soorten. Een populaire variant is bijvoorbeeld de Portugese Laurier. Deze doet het goed in vrijwel elke tuin! Een andere tijdloze variant is de Taxus Baccata. Deze haagplant is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft weinig verzorging nodig. Ook de rode beuk en de groene beuk worden vaak als kant en klare haagelementen aangeboden. Welke haagelementen je ook kiest, een ding is zeker: met haagelementen ziet je tuin ziet er gegarandeerd meteen stuk groener uit!

 

Bron: Tuinkenners.nl