nieuwe woning

Een nieuwe woning? Let hier dan op bij de inrichting!

Geplaatst door

Heb jij een nieuwe woning gekocht en ga je dus verhuizen? Het liefst trek je natuurlijk zo snel mogelijk in je nieuwe pand, en wil je er natuurlijk zo snel mogelijk je eigen plekje van maken. In dit artikel geven we je enkele tips om van je nieuwe woning een fijn plekje te maken!

De vloer egaliseren

Om een blijvend goede vloer te hebben in je huis, is het belangrijk om je ondervloer te egaliseren. Het egaliseren van je vloer is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij een nieuw huis, maar is wel van belang om te doen. Een sterke ondervloer is de basis voor een uiteindelijke vloer. Egalisatie is vaak nodig ter voorbereiding op tegels of parket dat later op de ondervloer wordt gelegd. Bij de egalisatie is het belangrijk om op de juiste manier te werk te gaan. Wanneer het egaliseren niet goed gebeurt, krijg je een hobbelige vloer en dat wil je natuurlijk niet in je woning. Een goede voorbereiding is dus aan te bevelen. Benieuwd naar de kosten van het egaliseren van je vloer? De kosten van egaliseren lopen flink uiteen. Bij bedrijf A zul je een andere offerte ontvangen dan bij bedrijf B. En de buurman betaalt misschien een andere prijs dan jijzelf. Dat komt doordat de prijs van verschillende factoren afhankelijk is. Er is dan nauwelijks een eenduidige prijs te geven. Toch hebben we geprobeerd een kleine berekening van de kosten te maken. Voor het egaliseren van een vloer rekent de professional een prijs per m2. Een betonvloer egaliseren kost gemiddeld tussen de 10 en 25 euro per m2. De prijs van een houten vloer egaliseren bedraagt gemiddeld tussen de 45 en 75 euro per m2. Gemiddeld gezien liggen de kosten dus tussen de 10 en 75 euro per vierkante meter, inclusief materiaal en manuren.

Kleur

Ook kleur doet erg veel met de sfeer in een huis. Om je nieuwe huis een warme uitstraling te geven, is het van belang om na te denken over het kleurgebruik. De volgende kleuren vallen onder warme kleuren: oranje, geel, bruin, en zand. Kleuren die juist niet als warm worden gezien, zijn: grijs, wit en blauw. Denk er dus goed over na wat voor sfeer je in je huis wil. Je kunt de kleuren toepassen in bijvoorbeeld je wand, omdat dit een groot oppervlak van een kamer bedraagt. Maar ook kun je kleuren goed naar voren laten komen in het meubilair en in de accessoires, zoals de bank met kussens, kastjes en lampen.

Accessoires

Daarnaast doen materialen en accessoires ook veel met de sfeer in het huis. Ze kunnen bepalend zijn om een warm interieur te creëren. Hout en leer kunnen goed worden gebruikt wanneer je een warm interieur wilt. Qua kleur zit je dan ook meteen goed: die is vaak bruin, en zoals je net las, doet bruin het heel goed in een warm huis. Houten meubels zijn bovendien steeds meer in trek: van tafels, tot kasten, tot opbergdozen. Op veel verschillende plekken in je huis kun je een item neerzetten. Dat staat erg knus. Ook is het aan te raden om hetzelfde materiaal op verschillende plaatsen in je huis naar voren te laten komen. Dat zorgt namelijk voor rust en overzicht. Fijn!

Groen

Wist je dat het aan te bevelen is om planten in je woning te zetten?  Dat komt omdat planten de lucht zuiveren. Dat draagt dus bij aan een gezond klimaat om je heen. Bijkomend voordeel: planten staan ook erg gezellig. Dat is altijd welkom in je huis! En heb je niet echt groene vingers? De kunstplanten tegenwoordig zijn niet meer van de echte te onderscheiden. Zo is er voor ieder dus genoeg keus.