nieuwe voordeur

Een nieuwe voordeur kopen

Geplaatst door

Voor een nieuwe voordeur kopen heb je de tijd mee. Veel woningen verdienen een nieuwe voordeur. Vooral huizen die in de jaren zeventig zijn weggezet hebben een ronduit suffe voordeur. Het klopt dan niet met het geheel van een mooi raam met raamdecoratie en planten in de vensterbank en daar weer voor een prachtige tuin, en dan een voordeur die het zicht weer afbreekt.

Seriebouw is een probleem

Huurhuizen hebben de naam van allemaal dezelfde voordeuren in een identieke kleur. Het totale aanzien van de woning werd aangepast aan persoonlijke smaak, maar de voordeuren waren dan allemaal hetzelfde. Enkelen gingen dan maar de voordeur verfraaien, of in een andere kleur schilderen met een matig resultaat. Op het moment heb je de kans om bij een nieuwe voordeur kopen het helemaal aan te passen in de stijl van de woning en naar jouw persoonlijke smaak. Maar er zijn meer opties bij een nieuwe voordeur kopen.

Geïsoleerd en onderhoudsvrij is mogelijk

Oude voordeuren waren altijd van hout. Niet uitzonderlijk ook een aluminium brievenbus in de deur, en in de winter is het vlakbij de voordeur ronduit koud. Tegenwoordig zijn de deuren van kunststof of aluminium of ander materiaal wat niet kan rotten, roesten, of kromtrekken. De brievenbus is een enorme koudebrug, en door email krijgen we allemaal niet meer zoveel post, dus de brievenbus kan dan ook een busje tegen de gevel zijn of op een paal in de tuin. Omdat zo’n deur in winter de warmte en in de zomer de koelte in huis houdt, stijgt het wooncomfort. In de winter hoef je niet zoveel te stoken, en in de zomer hoeft de airco niet voluit te werken, en dat scheelt in de energierekening. Een andere kostenpost is onderhoud. Een deur van ander materiaal dan hout en bepaalde metalen hoef je niet op te schuren en te lakken, en dat is een mooie besparing.

Goed voor het milieu

Naast de besparingen is een goed geïsoleerde onderhoudsvrije voordeur beter voor het milieu. Tijdens het schuren komt er fijnstof in de lucht, en dat hebben we al teveel. Ondanks veel verfsoorten het milieu niet meer zo belasten bevat het toch vluchtige stoffen, niets over hoeven te schilderen is beter voor het milieu. Argumenten genoeg voor een nieuwe voordeur kopen, en je weet waarop je moet letten. Het is nu aan jouw persoonlijke smaak welke stijl nieuwe voordeur kopen.