moderne keuken

Een moderne woning vraagt om een moderne keuken

Geplaatst door

Steeds meer huizen worden qua interieur moderner. We kiezen met z’n allen steeds eerder voor luxe en vinden een functioneel design steeds belangrijker. We willen namelijk onze dagelijkse bezigheden zo gemakkelijk mogelijk maken. Het is daarom ook niet zo gek dat veel mensen hun leefruimtes hier op aanpassen, zo ook de keuken. Hierdoor is een moderne keuken al snel niet meer weg te denken binnen de meeste huizen. We komen er immers meerdere keren per dag. Maar wanneer is een keuken nou precies een modern keuken?

Wat is een moderne keuken?

Moderne keukens zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Moderne keukens hebben een strak ontwerp en stralen voornamelijk veel rust uit. De rustige uitstraling komt doordat een moderne keuken geen of bijna geen onnodige sierlijkheden heeft. Dit houdt in dat de keuken ‘greeploos’ is en dus geen opmerkelijke handvaten bevat. Daarnaast worden bij moderne keukens veel horizontale lijnen en rechte wanden gebruikt die samen ook meehelpen aan de rustige uitstraling.

De vorm van de moderne keuken

Moderne keukens kunnen volledig naar smaak ontworpen worden. Meestal hebben ze veel ruimte rondom de kook- en spoelgedeeltes, maar je bent natuurlijk helemaal vrij om mee te beslissen in het ontwerp. Moderne keukens komen in verschillende vormen. De drie bekendste zijn de L-vorm, de U-vorm en de welbekende rechte vorm. Een trend die we momenteel veel terug zien zijn moderne keukens met een keukeneiland. Dit houdt in dat de keuken een kook-, werk- of spoeleiland heeft. Deze worden vaak toegevoegd aan één van de bovenstaande vormen om zo extra opslag- of werkruimte te creëren.

De kleuren van de moderne keuken

De moderne keuken wordt vaak gekenmerkt aan het gebruik van opmerkelijke kleuren. In moderne keukens is het mogelijk om een tal van kleuren te combineren, maar tegenwoordig is het ook populair om slechts één kleur te gebruiken. Zo spotten we in Nederland steeds meer zwarte of donker kleurige keukens. Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere tinten van dezelfde kleur te gebruiken. Maar ook in de keuze van kleur ben je helemaal vrij om te beslissen! Het is in principe ook jouw keuken. We kunnen in ieder geval stellen dat de moderne keuken een must-have is in jouw huis. Tijd dus om de landelijke keuken vaarwel te zeggen en te vervangen met een moderne keuken!