Een gietvloer laten leggen door een specialist

Geplaatst door

Vloeren die voor een woning worden gebruikt, zijn altijd al belangrijk geweest. Ze zijn medebepalend voor de uitstraling van bijvoorbeeld een woonkamer. De gietvloeren van tegenwoordig kunnen in praktisch alle kleuren geleverd worden. Daarom zijn gietvloeren gemakkelijk met iedere inrichting te combineren. Een van de voordelen is dat gietvloeren naadloos door alle ruimtes van een woning gelegd kunnen worden.

Het leggen van een gietvloer
Het leggen van een gietvloer moet je aan de specialist overlaten zoals bijvoorbeeld Van Hollandse Bodem.
Wanneer je de kleur van de gietvloer uitgekozen hebt, zal de specialist zijn voorbereidingen treffen. Hij zal daarvoor eerst de ruimte geheel stof vrij maken. Wanneer hij daar mee klaar is, zal hij het materiaal van de gietvoer in banen over de oppervlakte uitgieten. Na het uitgieten zal hij het materiaal gelijkmatig verdelen. Daarna zal hij na bewerken en laten drogen. Als het materiaal opgedroogd is droog is, heb je mooie egale glanzende vloer. Is er iets niet in orde, dan kun je altijd terugvallen op de persoon die de vloer heeft gelegd. Hij zal het probleem zeker verhelpen. Ga daarom nooit een gietvloer zelf leggen.

Voordelen van een gietvloer
Voor het materiaal van de gietvloer in een woning wordt hoofdzakelijk polyurethaan gebruikt. Het materiaal is enigszins elastisch en kan over een vloer met vloerverwarming worden aangebracht. Deze eigenschappen zijn zeker ook voor een kinderkamer belangrijk. Kinderen zullen graag op een dergelijke vloer spelen, omdat het een lekkere warme vloer is en als er wat valt, zal het onderdeel niet direct stuk zijn. Scheuren, die in de vloer aanwezig waren, worden door de gietvloer van polyurethaan weggewerkt. Omdat het een elastische vloer is, zal de gietvloer niet scheuren. Ook is een gietvloer van polyurethaan geluiddempend. Dat is fijn wanneer kinderen boven aan het spelen zijn. Je zult ze niet horen. Een gietvloer kan gemakkelijk worden schoongemaakt en is waterdicht. Dat zijn goede eigenschappen voor een keuken en badkamer. Gietvloeren zullen steeds vaker gebruikt worden door de vele voordelen die ze te bieden hebben.