donker huis lichter maken

Een donker huis lichter maken met 4 handige tips

Geplaatst door

Komt er weinig daglicht in jouw huis naar binnen en is het maar een donkere bedoeling? Dan wordt het hoog tijd om daar iets aan te veranderen voordat je, zeker in de donkere maanden, in een winterdepressie terecht komt. Met onze handige en makkelijk toe te passen tips kun je wat extra licht op jouw donkere woning laten schijnen. Wist je dat het sowieso belangrijk is dat je genoeg licht hebt in een ruimte? Het zorgt namelijk voor energie! Daarom zetten we 4 handige tips op een rij waarmee jij jouw woning lichter kunt maken. 

Lampen, lampen en nog meer lampen

Misschien wel de eerste stap om mee te beginnen; zorg voor voldoende lampen in huis waar je de ruimte mee kunt verlichten. Een lichtplan kan je helpen om in een donkere woning slim gebruik te maken van lampen. Lampen zijn er natuurlijk in verschillende vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit inbouwspots. Deze zie je voornamelijk in keukens en badkamers, maar kun je ook prima in je woonkamer gebruiken voor een goede basisverlichting. Daarbij kun je dan nog een aantal leuke vloerlampen aanschaffen waarmee je knusse plekjes in huis in de spotlight kunt zetten.

Kies voor lichte meubels

Komt er weinig daglicht naar binnen in jouw woning? Kies dan voor een licht interieur. Wanneer je donkere meubels in een donkere kamer gaat plaatsen is dat natuurlijk niet heel handig. Heb je al donkere meubels in jouw woning staan? Dan betekent dat natuurlijk niet dat je deze meteen moet wegdoen. Schuur je donkere meubels en geef ze vervolgens een lichte kleur.   

Geef de muren een lichte kleur

Bovendien is het verstandig om de muren in de donkere ruimte een lichte kleur te geven. Licht weerkaatst namelijk op lichte kleuren. Je kunt dan voor witte muren kiezen, maar houdt er rekening mee dat het dan ook een heel steriele kamer kan worden waar geen sfeer in aan te brengen is. Daarom zijn nude- en pasteltinten zoals oudroze ook prima kleuren om de muren mee te verven. 

Maak slim gebruik van spiegels

Spiegels zijn niet alleen handig om te kijken hoe fabulous je er vandaag uitziet, ze hebben ook nog een andere functie. Spiegels reflecteren licht en daarom is het verstandig dat je in de donkere woning slim gebruik maakt van spiegels. Een spiegel naast het raam is top! Het zorgt ervoor dat het daglicht gereflecteerd wordt en dat laat de kamer niet alleen lichter, maar ook groter lijken. Een win-win situatie wat ons betreft!

Succes

We wensen je veel succes om jouw woning een stuk lichter te laten lijken en hopen dat onze tips daar een stukje aan bij hebben kunnen dragen.