Douglas overkappingen in Twente

Geplaatst door

De Douglas overkapping heeft de laatste jaren Twente, maar ook de rest van Nederland veroverd. Steeds meer mensen besluiten om in plaats van een “normale” overkapping een Douglas overkapping te laten plaatsen. Waar komt deze trend vandaag en wat zijn precies de voordelen van dit type hout? We zoeken het in dit artikel voor je uit en geven je nog een aantal handige tips mee waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe overkapping. 

De voordelen van een Douglas schuur

Of je nu losser, Oldenzaal, Hengelo, of in Enschede op zoek bent naar een Douglas schuur, aanbieders zijn er tegenwoordig overal. De grote vraag blijft: hoe komt het dat ineens zoveel bedrijven een Douglas schuur willen bouwen? Nou er is namelijk veel vraag naar, omdat de houtsoort vele voordelen kent. 

1. De kleur van het hout

Douglas heeft een wat gelere kleur en voelt voor vele mensen dus een stuk warmer aan. Volgens sommigen brengt het hout ook meer sfeer. Na een tijdje kan douglas wat grijs uitslaan waardoor de sfeer er nog meer uitkomt. 

2. Stabiel en steady

Douglas hout heeft ook de eigenschap dat het erg recht, stabiel en vooral heel erg sterk is. Dit maakt het geschikt materiaal om een douglas schuur mee te bouwen. 

3. Onderhoud

Niemand heeft zin om elke week zijn overkapping volledig schoon te maken en te bewerken. Douglas hout is erg onderhoudsvrij in vergelijking met andere houtsoorten. Het wordt in sommige gevallen dus ook gekozen voor het gemak. 

4. De prijs

Ondanks de vele voordelen heeft en erg duurzaam is valt de prijs van het hout best mee. We kunnen dus best zeggen dat douglas goedkoop is. 

5. De houtsoort rot niet

Douglas hout maakt elke keer in het kernhoud heel veel hars aan. Lelijke schimmels en andere houtrottende bacteriën hebben dus geen kans om het hout binnen te dringen. Douglas hout zal dus geruime tijd mooi blijven. 

Ik wil een douglas overkapping kopen – waar let ik op

Douglas overkappingen en douglas schuren zijn bij veel verschillende klusbedrijven en in veel verschillende varianten te koop. Wat is belangrijk om op te letten? Let er in ieder geval op dat je altijd een vaste prijs afspreekt als je besluit om het door een klusbedrijf te laten doen. Spreek ook goed af wat er als meerwerk allemaal uitgevoerd zal worden. Stel vragen als: 

  • Wordt mijn douglas schuur/overkapping ook geïsoleerd?
  • Leggen jullie ook de bestrating onder de overkapping aan?
  • Mag ik zelf helpen als het bedrijf de overkapping komt plaatsen?
  • Worden de gaten voor de verlichting er ook ingezaagd? 

Succes met de aanschaf

Ik hoop dat je met deze tips verstandig en met de juiste informatie een douglas overkapping aan kunt schaffen.