spelen in de tuin

Dit zijn de allernieuwste trends op het gebied van speelhuisjes, schommels en zandbakken

Geplaatst door

Veel kinderen zijn er dol op en ouders vinden het heerlijk om vanuit hun tuin hun kinderen met deze producten in de gaten te houden. Speelhuisjes, schommels en zandbakken zijn populairder dan ooit in 2021 en krijgen alleen maar meer aandacht door veel commercials en daarbij helpt corona ook dat kinderen weer verlangen om naar buiten te gaan en te spelen met elkaar. Maar wat zijn nu de laatste trends op het gebied van deze producten? Dat lees je allemaal terug in deze blog.

Voor deze producten blijft hout erg populair

Veel ouders kiezen sneller voor een speelhuisje van hout dan bijvoorbeeld van plastic. De reden hiervoor is vooral dat ouders willen dat het product mee past bij de inrichting van de tuin waar het product wordt geplaatst. Daarbij is hout een erg sterk en zwaar materiaal, waardoor deze niet snel om zal waaien bij een storm of snel schade zou oplopen. Bij plastic of kunststof hebben je dit sneller en daar betaal je ook weer een stuk meer voor dan bijvoorbeeld goedkoop hout of metaal. De ouders hebben het uiteindelijk voor het zeggen en die zeggen hout.

Steeds meer mensen nemen multifunctionele producten

Wat ook een stijgende trend is geworden is dat ouders voor producten gaan met een multifunctionele optie. Neem bijvoorbeeld een schommel dat vastgemaakt is aan een speelhuisje. Of een zandbank dat onder een speelhuisje je gemaakt, zodat het kind zelf kan bepalen wat hij of zij wil gaan doen. De reden waarom ouders hier tegenwoordig veel voor gaan is, omdat het makkelijker te realiseren in de tuin, het is een stukje goedkoper dan twee aparte producten bij elkaar en het is een praktische beslissing.

Met zulke producten komen kinderen meer buiten

Speelhuisjes, schommels en zandbakken blijven erg populair bij kinderen, zelfs in 2021 gaan er nog steeds veel kinderen naar buiten om te spelen met de producten en daarmee krijgen ze ook hun frisse lucht. Hiermee worden ook weer de ouders blij, want van TikTok-dansjes worden ze uiteindelijk een beetje gek van. Kortom, laat je kind lekker buiten spelen in hun eigen tuin. Neem voor alle mogelijkheden bijvoorbeeld eens een kijkje op speeltoestel-koning.nl.