voordelen tuin

Dit zijn de 4 voordelen van het hebben van een tuin!

Geplaatst door

Geniet jij ook zo van jouw eigen tuin, of denk je erover na om te verhuizen naar een woning met (groene) tuin, maar twijfel je nog? In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen van het hebben van een tuin.

Een tuin is dé plek om te ontspannen

Een tuin kan een heerlijke plek zijn waar je lekker kunt zitten en ontspannen. Met behulp van een fijne tuinset die bestaat uit een goede buitentafel en lekker zittende stoelen, kun jij heerlijk gaan genieten van een groene omgeving en de zon. Zeker met mooi weer is het heerlijk om buiten te zijn! En hoe groot je tuin is, dat maakt niet uit: in je tuin zitten kan altijd. Door je tuin leuk in te richten met mooie tuinspullen, vrolijke bloemen en groene planten kun je heerlijk genieten van de buitenlucht.

Je kunt je tuin gebruiken als moestuin

Heb je groene vingers en ben je geïnteresseerd in het kweken van je eigen groenten en fruit? Wanneer je een tuin hebt, dan kan dat. Je kunt in jouw moestuin naar hartenlust alle soorten groenten, kruiden en fruit kweken die jij lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan een kruidentuintje zodat je tijdens het koken altijd verse kruiden tot je beschikking hebt. Je kunt knoflook kweken, je eigen tomaten plukken en genieten van paprika’s in een zomerse salade. Daarnaast bespaar je er geld mee omdat je jezelf van voedsel kunt voorzien.

Een tuin is duurzaam en milieuvriendelijk

Hoe groener je tuin, hoe meer de wereld ervan kan genieten. Groene tuinen zijn gezond! Ze zijn namelijk een natuurlijke habitat voor allerlei buitenleven, zoals bijen, spinnen, vogeltjes, egels en andere dieren die belangrijk zijn voor ons ecosysteem. Daarnaast halen alle groene bomen en planten CO2 uit de lucht en zetten ze deze om in zuurstof en biomassa. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld hout, blad en wortels. De zuurstof wordt afgegeven aan de lucht. Met veel bomen in je tuin compenseer je dus een beetje van de schadelijke CO2 uitstoot. Wist je dat je met boomverzorging je bomen voor lange tijd gezond en mooi houdt? Een expert kan je het juiste advies geven voor jouw bomen, zodat ze groot en sterk zullen uitgroeien.

Een tuin verhoogt de waarde van je woning

Uit onderzoek is gebleken dat investeren in je tuin je veel voordeel op kan leveren. Wanneer je je tuin goed verzorgt of renoveert zodat hij goed wordt gebruikt en tot zijn recht komt, kan dat je huis een waardestijging opleveren van wel twee tot drie keer de kosten van de renovatie. Wanneer je zelf in je tuin aan de slag gaat verhoog je de waarde van je woning dus flink! Wanneer je je huis wilt verkopen is een goed verzorgde tuin een echte aanwinst.

Heb jij al zin gekregen om in de tuin te zitten maar heb je hulp nodig met het aanleggen en beplanten van je tuin? Een hoveniersbedrijf helpt je om je tuin helemaal naar wens in te richten. Hoveniersbedrijven zitten door heel Nederland. Woon jij in de buurt van Dordrecht? Kies dan voor een hoveniersbedrijf in Dordrecht. Veel plezier vast met je tuin!