Dit is wat de producten van AquaForte voor jouw vijver kunnen betekenen

Geplaatst door

Een vijver laten aanleggen in de tuin kan de uitstraling van de tuin ten goede komen. Een vijver aanleggen betekent echter ook dat je je moet gaan verdiepen in het onderhouden van een vijver. Een mooie, heldere en gezonde vijver kost namelijk veel tijd. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende technieken en verschillende soorten apparatuur verkrijgbaar die het onderhouden en gezond houden van de vijver een stukje eenvoudiger maakt. De producten van Aquaforte kunnen jou helpen om jouw vijver gezond en schoon te houden en zorgen er voor dat jij zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het onderhoud. Wij vertellen je wat de producten van Aquaforte voor jouw vijver kunnen betekenen.

Vijverpompen

Een vijverpomp is één van de belangrijkste onderdelen van de vijver. De vijverpomp zorgt er voor dat het water in beweging blijft. Deze beweging is noodzakelijk voor het gezond houden van het water in de vijver. In de vijver vinden allerlei biologische processen plaats. Deze biologische processen produceren allerlei afvalstoffen. Door het water in de vijver in beweging te houden, kunnen deze afvalstoffen eenvoudiger aan de atmosfeer worden afgegeven, waardoor het water in de vijver niet vervuild raakt en het een heldere, schone uitstraling blijft houden. De pompen van Aquaforte zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat er voor elke vijver een passende pomp beschikbaar is.

Vijverfilters

Wil jij dat de afvalstoffen in het vijverwater nóg sneller uit het water worden gefilterd? Dan kan je er voor kiezen om ook een vijverfilter te laten installeren. Een vijverfilter zorgt er voor dat afvalstoffen uit het water worden gefilterd, waardoor het water helder en gezond blijft. Ben jij op zoek naar een vijverfilter? De vijverfilters van Aquaforte zijn verkrijgbaar in twee verschillende varianten:

  • Mechanische filtratie: hierbij wordt het grovere, zwevende afval uit het water gefilterd
  • Biologische filtratie: nuttige bacteriën in het vijverfilter zetten de afvalstoffen uit de vijver om in onschadelijke stoffen

Met de filtersystemen van Aquaforte geniet je altijd van een schone en gezonde vijver.

UV-C

Heb jij in jouw vijver last van groen water? Dan is een UV-C lamp onmisbaar. Een UV-C lamp wordt in de buurt van de vijverpomp gemonteerd en zorgt er met uv-straling voor dat de groene kleur uit het water verdwijnt. Het uv-licht vernietigd de DNA structuur van eencellige micro-organismen in de vijver, zoals bacteriën, virussen en algen. Met een UV-C lamp van Aquaforte zorg je er op milieuvriendelijke wijze voor dat het water in jouw vijver niet groen wordt.

Waterbehandeling

Vijvertechniek zorgt er voor een groot gedeelte voor dat het water in de vijver gezond en helder blijft. Er is echter nog een manier om de waterkwaliteit een handje te helpen. De Aquaforte waterbehandeling producten wordt het gezond houden van jouw vijver nóg eenvoudiger.