Dit heb je nodig voor zelf meubels maken

Dit heb je nodig voor zelf meubels maken

Geplaatst door

Steeds vaker kiest men ervoor om meubels zelf te maken. Hierbij kun je denken aan steigerhouten tuinbanken of pallet tafels op wielen. Het hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn: vaak ben je in een paar stappen klaar met een uniek meubelstuk. Echter dien je hiervoor wel het juiste gereedschap in huis te halen. Voor het maken van houten meubels is het handig om een stappenplan te hebben, gereedschap bij de hand te hebben en diverse producten voor een juiste afwerking. In deze blog zetten we de verschillende zaken die je nodig hebt op een rij.

  1. Zorg voor de juiste gereedschappen

Allereerst is het belangrijk om de juiste gereedschappen bij elkaar te pakken. In de meeste gevallen dien je in ieder geval het volgende in huis te hebben wanneer je zelf meubels gaat maken:

  •      Zaagmachine of handzaag
  •      Schuurmachine of goed schuurpapier
  •      Boormachine
  •      Rolmaat of meetlint
  •      Kwasten
  1. Vind online stappenplannen en bouwtekeningen

Als je al het gereedschap verzameld hebt, kun je op zoek gaan naar een bouwtekening van het meubelstuk. Online zijn er vaak verschillende stappenplannen te vinden of bouwtekeningen die je gratis kunt downloaden. Doehetzelfmeubels.nl heeft bijvoorbeeld handige tips voor het maken van specifieke meubels. Kijk ook eens op websites van bouwmarkten voor gratis bouwtekeningen.

  1. Zet de juiste middelen voor een goede afwerking op een rij

Als je straks klaar bent met het monteren van je eigen meubel, is het belangrijk om te zorgen voor een goede afwerking. Helemaal als het meubel straks buiten komt te staan, denk aan een tuinbank, tuintafel of tuinstoelen van hout. Ga daarom op zoek naar middelen als tuinbeits of hout lak om te zorgen voor een beschermlaag. Op die manier geniet je extra lang van je zelfgemaakte meubels. Succes!